Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1970040 www.bgdnes.bg

Свидетели бавят делото срещу дясната ръка на Баретата

Нито един свидетел срещу дясната ръка на Златко Баретата не се яви на вчерашното заседание в Специализирания наказателен съд. Затова делото срещу Антон Савов-Мамата и компания бе отложено отново.
По график в сряда бяха извикани четирима свидетели - двама явни и още толкова анонимни. Въпреки призовките нито един от четиримата не се появи, за да дава показания срещу Тони Мамата. 
Специализираният наказателен съд имаше амбиция до половин година да вземе решение по казуса, но осем месеца след началото изглежда, че процесът на Антон Савов и компания няма да приключи скоро.
Последния път делото бе отложено заради назначено изследване на част от СРС-тата. Експертите трябваше да разпознаят чий е гласът, който е записан от специалните разузнавателни устройства.
Делото срещу аверите на Златко Баретата бе прехвърлено в Специализирания наказателен съд след уволнението на градския съдия Мирослава Тодорова на 12 юли миналата година. Така в края на септември 2012 г. процесът започна отначало. През това време дясната ръка на Златомир Иванов-Баретата Антон Савов, известен като Тони Мамата, е в ареста. Срещу него има обвинение за ръководене на наркогрупа, но почти всички свидетели вече са се отказали от показанията си от досъдебното производство. Сред тях са Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора, Габриел Боцев-Жабата и дори Димитър Вучев-Демби. Последният беше доведен принудително в залата на Темида и каза в прав текст пред магистратите, че никога не е виждал Тони Мамата с наркотици.
До момента адвокатката на Савов - Силвия Найденова, на няколко пъти поиска от съда да пусне клиента й с мотивите, че той е задържан вече повече от две години в ареста, но без резултат. Останалите трима обвиняеми по същото дело - Добрин Синигеров - Голямата Муна, Генчо Романски-Радо и Росен Петров-Животното са на свобода. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама