Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1972726 www.bgdnes.bg

Охранителят на Лара се скри на село

Охранителят на Лара, пред когото трима въоръжени с автомати бабаити отвлякоха дъщерята на Брендо, се покри. 36-годишният Борислав Цонев е решил да се заточи в малко планинско селце веднага щом детето бе върнато на майка му. Това разказаха пред "България Днес" съседи на гарда.
10-годишната дъщеря на Евелин Банев бе отвлечена пред дома си в столичния кв. Бояна на 5 март тази година. Момичето тъкмо се качвало в колата, която трябвало да я отведе на училище, когато тя и охранителят й били нападнати от маскираните бандити. Докато дърпали момичето, похитителите простреляли гарда с два куршума в гърба и потеглили в неизвестна посока. Близо 50 дни малката Лара бе в плен на своите похитители, когато на 21 април детето бе освободено пред тото пункт на столичния бул. "Братя Бъкстон" на 200 метра от 6-о РПУ. За живота на момичето бе платен откуп от около 500 000 евро.


След като Моника Добринова отново прегърнала малката Лара, гардът решил да се покрие за известно време. За целта решил да избере китно планинско селце, където нямало дори обхват на джиесема му. За да бъде сигурен, че няма да бъде открит, Борислав Цонев споделил местонахождението си само с най-близките си роднини. Голяма част от приятелите му били държани в неведение.
Охранителят събрал набързо багажа си от столичния квартал, където живее, и по тъмно потеглил заедно със съпругата си и наскоро родения му наследник. Борислав обяснил само, че се страхува за живота си, тъй като той единствен е имал пряк контакт с похитителите на Лара. И след като оцелял при атаката, може да се върнат за него и да го очистят, за да не ги разпознае.
Освен това Цонев се страхувал и от гнева на Брендо. Простреляният гард на Лара Банева заяви категорично, че не е бягал при отвличането на десетгодишната щерка на Банев. В показанията си след изписване от болницата той каза, че е направил всичко възможно да защити момиченцето от похитителите и именно затова е получил куршуми в гърба.
Въпреки това малко след отвличането майката Моника Добринова изпаднала в ярост и не спирала да ругае охранителя, че именно той е отговорен за похищението. Жената не спирала да обвинява Борислав Цонев, че е проявил немарливост, тъй като вероятно е бил следен от бабаитите седмици наред, без да забележи нищо.
Първоначално Цонев искал да избяга в чужбина, но разследващите били категорични, че трябва да бъде на разположение. Те забранили да напуска страната ни, докато не бъдат разкрити похитителите. Не е изключено в определен етап на разследването магистратите да вземат мерки и да се погрижат за сигурността на Ценов, като го направят защитен свидетел, обясняват запознати.

 

Разкриват похитителите след изборите?

Разследващите наглото похищение на 10-годишната щерка на Брендо неофициално коментират, че са попаднали на сигурни следи кой е отговорен за отвличането. Въпреки това все още резултатите се криели от публичност, тъй като всеки искал да изкара дивиденти от разплитането на случая. Вероятно разследващите са решили да изчакат след изборите, както бе в случая с "Наглите", твърдят техни колеги. Тогава изтече информация, че полицията е знаела кой стои зад зловещите похитители месеци преди арестите им, но е започнала да ги прибира едва след изборите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама