Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1972789 www.bgdnes.bg

Затварят автогарата на Галеви

Автогарата в Дупница може да бъде затворена, след като Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) осъди общината за неплатен наем. Плацът бе една от гордостите на местните феодали Братя Галеви, които се водеха и консултанти при реконструкцията на съоръжението. Сега съдбата на автогарата остава неясна и дори е възможно да се стигне до временното й затваряне.
НКЖИ осъди за втори път общината за неплатения наем, който вече е в размер от почти 8000 лв. Договорът бе подписан през април 2008 година в мандата на Атанас Янев. 5 години по-късно се оказва, че месечният наем, който дължи общината на БДЖ, не е плащан за периода от ноември 2010 до август 2012 година, и затова от националната компания са представили и фактури, които са останали неосребрени. Освен дължимата сума община Дупница ще трябва да плати и 200 лева адвокатски хонорар и още 759 лв. лихва за забавено плащане.
По същия казус за неплатен наем на помещението, в което се намира новата автогара, община Дупница вече е осъдена и е влязло в сила решение за изплащане на 6341 лева за периода април 2010 - август 2011 година. Сумата се дължи освен за помещението, и за предгаровия площад, където са стоянките за автобусите.
Новата автогара в Дупница бе открита на помпозно тържество, на което присъстваха и двамата консултанти Братя Галеви. Идеята на тогавашния кметски екип бе помещението да се ползва временно, докато бъде изградена съвсем нова автогара. Дупничани припомнят, че Ангел Христов и Пламен Галев се грижеха съоръжението да е постоянно лъснато до блясък. Дясната им ръка - Владимир Ангелов-Стъклето, отговаряше за охраната, като подчинените му следяха в района да не стават никакви противозаконни прояви, а дори имаше случаи на пребити, защото плюели семки по плаца.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама