Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1974159 www.bgdnes.bg

Парапланерист се приземи върху 11 000 волта, по чудо не се изпече жив (Видео)

Опитен парапланерист не успя да се приземи правилно и кацна върху далекопровод под напрежение 11 000 волта край Марч, графство Кеймбриджшир в източната част на Англия, информира „Дейли нюз".

За щастие мъжът оцеля с леки наранвания, макар че всичко можеше да завърши много по-зле.

30-годишният смелчага, посочен само с малкото си име Даниел, престоян оплетен в жиците десетина минути. През това врме опитвал да се освободи сам, съзнавайки, че всеки миг може да получи смъртоносен токов удар. Същото застрашавало и всеки, който в този момент би се притекъл на помощ.

Реклама

Накрая парапланеристът успял да се освободи от коварния капан и скочил на земята. Десните му ръка и крак имали обгаряния. Даниел, който иначе е бизнесмен, бил откаран в болница. Лекарите го пуснали още на следващия ден.

Свидетел успял да заснеме висенето на далекопровода. Пред медиите разказцал, че по думите на параланериста той усещал как „електричество преминава през тялото" му.

Самият Даниел признава, че сам си бил виновен за неприятните изживявания. Летял след свои приятел, едва в последния миг съзрял кабелите и вече нямало време за маневра.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама