Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1974844 www.bgdnes.bg

8 пъти разминаване със смъртта: накрая рак на тестисите щеше да погуби млад мъж

Толкова много нещастни случаи и толкова много късмет трудно могат да се съвместят в едно: млад мъж осем пъти се разминава на косъм от смъртта. Британецът Матю Хейвкслей е на 25 години и е бил със счупен врат, четири пъти е спирала сърдечната му дейност, получавал е мултирезистентно микробилогично зарязяване в болница, както и възпаление на белия дроб, и рак на тестисите.

Серията от почти смъртни случаи започва през юни 2011 година. Хейвкслей отива с приятели през уикенда в Ирландия. Групата се къпе в морето, а младият мъж скача от един зид в пристанището. Обаче, не забелязва, че дълбочината на водата на това място е само един метър и пада от някалко метра върху остри скали.

Реклама

Силата на удара раздробява неговия пети вратен прешлен. Сърцето му спира, дробовете му се пълнят с вода.

Спасители го издърпват на брега и успяват да го върнат в съзнание и съживят.

Хейвкслей е в непрекъсната опасност за живота. По пътя за болницата сърдечният му ритъм спира три пъти.

В болницата животът му виси на косъм, тъй като се заразява с мултирезистентни микроби и получава тежко белодробно възпаление.

След пет седмици се събужда от комата. „Можех да виждам само размазани силуети и бях изцяло обездвижен. Единствените ми възможности за комуникация с околния свят бяха да мигам с очи и да си покажа езика", цитира думите му в. "Дейли мейл".

Докторите твърдяли, че е невъзможно да може да говори отново и прогнозирали живота му в количка.

Обаче спортистът (по хоби) се е преборил да се изправи на крака и след няколко месеца започнал отново да ходи. Все още бил в отделението по рехабилитация и тогава дошъл следващия шок- рак на тестисите.

След операция туморът бил отстранен и най-после излекуван.

„Никога не се предадох- казва той. - Винаги трябва да се бориш напред. Като следващо предизвикателство иска да участва в триатлон".

Същевременно събира и пари за благотворителни организации, които се грижат за раково болни и парализирани хора. „Защото една полупразна чаша не е празна", убеден е 25-годишният Матю Хейвкслей.

Реклама
Реклама
Реклама