Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1975075 www.bgdnes.bg

Яне Янев скъсал чадъра над енергийната мафия

Разследването срещу следователката от Националната следствена служба Татяна Шарланджиева започнало след сигнал на Яне Янев от РЗС. През февруари той в качеството си на председател на парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта предоставил на главния прокурор документи по неправомерно прекратени досъдебни производства. Именно сред тях било и това срещу Шарланджиева.


"От данните се налага основателният извод, че е осъществявана търговия с влияние в енергийния сектор и на практика определени лица са действали като организирана престъпна група с цел да набавят облаги за себе си", казват от РЗС. В документите имало данни, според които депутатът от БСП Корнелия Нинова провела над 100 телефонни разговора само за няколко дни с Татяна Шарланджиева. Тези данни налагали сериозни съмнения за тясна обвързаност между представители на изпълнителната власт, магистрати и консултантски фирми.

"Отношенията Нинова-Шарланджиева удивително напомнят за тези между Мирослав Найденов и Николай Кокинов и те са позор за българската правосъдна система. Надяваме се, че по еднакво бърз начин ще се проведе разследване и по двата скандала", коментират от РЗС. Оттам приветстват днешните действия на Прокуратурата и настояват разследването на енергийната мафия да стигне до край.

Реклама
Реклама
Реклама