Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1975210 www.bgdnes.bg

Блъснатата бременна родила шесто дете

Тежка драма се крие зад историята на 28-годишната Добринка, която беше блъсната от кола на пешеходна пътека край Стара Загора. Бременната в 8-ия месец жена изпадна в кома след удара. За да спасят бебчето, лекарите го извадили със секцио. Още щом видели момиченцето, бабата и дядото отсекли: "Ще се казва Божидара".


Малката Божидара всъщност е шестото дете на Добринка, разказва дядото Стойчо Ганев. От първия си съпруг тя имала момченце и момиченце. След като се развела с него, те останали при бащата. Година по-късно Добринка забременяла отново. Родила момиченце, което оставила в детски дом. Когато се влюбила за пореден път, всички в село Калояновец й казвали, че не трябва този път да му ражда деца. Добринка отсякла, че това е мъжът на живота й и заживяла с него при родителите си.

Реклама


"Две години сме го гледали като писано яйце, клали сме му прасета, пари му давахме. Когато се роди второто им дете, той каза, че не е бащата и не призна нито едното, нито другото. Счупи крачето на внука ми, беше само на два месеца. Каза, че го изпуснал на земята, но не му повярвах.

Един ден дойде, хвърли малкия пред гаража и ми каза - прибирайте си го, аз нямам къде да живея, не го искам. Остави го като мръсно коте", разказва пред БЛИЦ дядото Стойчо Ганев. Дъщеря му поискала и тези две деца да даде за осиновяване, но той и съпругата му завели дело в съда и си прибрали внучетата. "Тогава не ни казаха какви права имаме, не сме взимали дори детски, но важното е, че децата са си при нас", твърди Стойчо. Той е пенсионер, по професия е железничар. Съпругата му работи в селската ботаническа градина. Сега и двамата са убедени, че ще се грижат и за Божидара. "Ходихме да я видим в болницата. Бебето е едно такова съвсем мъничко, с черна косичка, прилича на майка си", разказва просълзеният дядо. Когато дъщеря му влязла в болницата, лекарите казали, че няма здравна осигуровка. Наложило се да търси по спешност пари. Половината изтеглил като заем от банката, останалите заделил от пенсията си.

"Питах дъщеря ми като забременя кой е бащата, но тя ми отговори, че няма да каже. Така и го записахме в акта за раждане: баща - неизвестен", споделя Стойчо Ганев.

Добринка Ганева е блъсната, докато пресича на пешеходна пътека. Шофьорът - полицай от Любимец, изпада в паника и отива в болницата, за да се увери, че жената е още жива. В деня на инцидента Добринка отивала до социални грижи, за да подаде документи за майчинство. От удара тя получава тежки наранявания по черепа и изпада в кома. Два дни по-късно се събужда. Според лекарите вече няма опасност за живота й.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама