Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1975791 www.bgdnes.bg

Обвиниха следователка, покривала "Фронтиер"

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на следователя в Националната следствена служба (НСлС) Татяна Шарланджиева. Разследващите са категорични, че тя умишлено е покрила разследване срещу шефа на "Фронтиер" Красимир Георгиев. В кюпа със скандалната следователка е и депутатката от БСП Корнелия Нинова. След като разследването приключи, ще стане ясно дали приказливата червена народна представителка ще има срещи с Темида.
Според разследващите в момента данни за  извършено престъпление има само срещу Шарланджиева. Следователката е обвинена по член 288 от Наказателния кодекс за това, че в периода от 02.08.2006 г. до 11.10.2006 г. в гр. София не е изпълнявала задълженията си по наказателното преследване на Красимир Георгиев. Целта на Шарланджиева е била да спаси кожата на шефа на "Фронтиер". В същия период той е бил разследван за пране на пари, но се отървал от наказание именно заради Шарланджиева, категорични са прокурорите. Срещу скандалната следователка е взета  мярка за неотклонение е ДподпискаУ. Разследването срещу нея е започнало на 08.05.2007 г.
С постановление на Апелативната прокуратура в София от 22.02.2013 г. постановлението за прекратяване е отменено и разследването по делото продължава.


Отстраняват я

Градските прокурори вече са предложили на главния прокурор Сотир Цацаров да отстрани от длъжност следователката. Това ще стане, след като искането на магистратите бъде разгледано на заседание на Висшия съдебен съвет.
Шарланджиева била близка приятелка на Корнелия Нинова, твърдят още запознати. През февруари двете дами провели над 100 телефонни разговора. Целта отново била закрила за боса в енергетиката Красимир Георгиев-Фронтиера, разкри тогава шефът на комисията за борба с корупцията по високите етажи към Народното събрание Яне Янев.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама