Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1984447 www.bgdnes.bg

Анджелина Джоли: Режете циците!

Топкрасавицата на Холивуд Анджелина Джоли шокира света и хвърли в смут мъжката част от човечеството с решението си да си отреже гърдите.
Фамозната брюнетка съобщи новината в авторска статия в един от най-авторитетните вестници "Ню Йорк таймс". Писанието, което прилича на изповед, разкрива защо секссимволът на световното кино е предприела крайната мярка и е премахнала пищния си бюст.
"След щателно медицинско изследване лекарите откриха, че в организма ми има изключително висок риск от рак на гърдата и на яйчниците. През 2007 г. майка ми Маршлин Бертран почина именно от това коварно заболяване и не успя да види внуците си, с които я дарих. В кръвта ми бе установено наличие на мутиралия ген BRCA1, което крие риск от 87% в бъдеще да развия рак на гърдата и 50 на сто риск от рак на яйчниците, въпреки че в момента съм напълно здрава", пише красивата съпруга на Брад Пит.
Първата операция за махане на пищния си бюст, заради който стана световна знаменитост, звездата направила на 2 февруари. Чрез специална процедура лекарите "изключват" болестта зад зърната и насочват допълнителен приток на кръв към областта на гърдите. Това е особено болезнена част от лечението и причинява сериозно посиняване на оперираната част на тялото, изтъква Джоли. Мъчителният третман увеличава значително шансовете зърната на гърдите да останат незасегнати от последващите операции, допълва 37-годишната звезда от "Томб Райдър". Две седмици по-късно актрисата е подложена на най-съществената част от процедурата - рязането на плът. Хирурзите отстраняват тъканта от гърдите и временно ги запълват с "фил". Намесата продължава осем часа. Девет седмици по-късно, на 27 април, Джоли отново ляга под ножа. Този път, за да й поставят импланти в бюста и да придадат нормален вид на деколтето й.
"Всичко премина в пълна тайна, но реших да споделя опита си с други жени по света, за да им вдъхна кураж да постъпят като мен, ако искат да се преборят с нелечимата болест", коментира Анджелина. Според наблюдаващите лекари операцията на актрисата е успешна. Шансът й да развие рак на гърдата сега вече бил под 5 на сто. Анджелина, която отглежда шест деца с половинката си Брад Пит, благодари на актьора, че я е подкрепил в трудното решение. Засега блянът на милиони мъже по света не планира операция на яйчниците. Медиците са уверили Джоли, че рискът от рак при гърдите е доста по-висок от този при яйчниците, а и операцията била далеч по-сложна от тази на бюста.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама