Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1984554 www.bgdnes.bg

Тенджера бомба заредена с ориз (Нахраниха ФБР!)

Грандиозна спецакция на ФБР за залавянето на саудитски студент в Мичиган се превърна в тотална излагация.
Въоръжени до зъби агенти на контраразузнаването обграждат къща в краен квартал и тръгват да хващат "терориста", който готви в кухнята на приятелите. Минути преди това федералните са получил сигнал от бдителни граждани, че мургав младеж с тенджера под налягане влиза в "съмнителния" дом на арабски висшисти. В сигнала уплашените съседи споменават, че най-вероятно групичката ще сглобява самоделна бомба като тази на братя Царнаеви, които окървавиха тазгодишния маратон в Бостън именно с кухненски пособия.
Изнервените до крайност от провала в Бостън екипи на ФБР само това и чакат и без много-много да проверят информацията, решават да атакуват. Но вместо взривни устройства на печката намират тенджера със сготвен в нея традиционен саудитски ориз "кабаш". Провалът е очевиден и за да спасят поне част от репутацията си, агентите водят предполагаемия престъпник Талал ал-Руки за разпит. В обяснението за задържането на момчето спецслужбите изтъкват, че по време на обиска в къщата на приятелите му студентът е бил "нервен".
"В управлението ме питаха какво уча, кога съм пристигнал в САЩ и какво правя в свободното си време - разказва пред саудитския вестник "Оуказ" младият Талал. - Преди да ме пуснат да си ходя, един от агентите изръси бисера, че трябвало да бъда по-внимателен, когато се разхождам с тенджера под налягане", добавя студентът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама