Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1984606 www.bgdnes.bg

Край на бардака: Мадам Сара остава зад решетките

Шуменският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" на Сара Сандова, известна като Мадам Сара. Първоначално мярката беше наложена от Районния съд в града на 9 май.


Служебният защитник на "маман" поиска днес от по-висшата инстанция да измени наказанието в домашен арест като се позова на влошено здравословно състояние на задържаната. Той посочи издадени експертно решение, епикриза, амбулаторни листове от 2012 и 2013 година. Изтъкна също, че предвид заболяванията на Сара Сандова - нервно мускулна дисфункция на пикочния мехур и маточно вагинално кръвотечение, тя не би могла да извърши това, в което е обвинена.

Реклама

Прокурор Маргарита Георгиева посочи, че към искането за изменение на наложената мярка в по-лека няма представени доказателства за обострено здравословно състояние на обвиняемата, както и това, че има опасност Сара Сандова да извърши друго престъпление предвид това, че настоящото, за което е привлечена като обвиняема, идва скоро след излежана присъда за същото деяние. Прокурор Георгиева поиска потвърждаване на мярката "задържане под стража", наложена от Районния съд.

След кратко заседание съдебният състав реши да остави Сара Сандова в ареста, като обоснова решението си с това, че здравословното й състояние не е пречка за престоя й в следствения арест. Посочено беше, че там за нея се полагат необходимите медицински грижи, при необходимост се викат лекари - специалисти, дават й се нужните лекарства. Изтъкнато беше също, че Сандова е осъждана няколкократно и е излежала присъда за същите деяния, като наказанието не е изиграло възпитателната си роля.

Решението на Шуменския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване. На 53-годишната сводница Сара Сандова от Шумен, е повдигнато обвинение по чл. 155 ал. 5 от Наказателния кодекс за склоняване към проституция на две или повече лица при условията на опасен рецидив. Ако бъде призната за виновна, Мадам Сара може да получи наказание от 3 до 10 години затвор и глоба, съобщава "ТОП Новини".

Жената беше задържана от полицията миналата сряда след сигнал, че в апартамента й на бул. „Славянски" в центъра на Шумен се предоставят секс услуги срещу пари. Според неофициална информация по време на празниците 29-годишната Назмие Юсуфова „обслужила" сексуално няколко мъже в бардака на Сара, срещу 7 лева на сеанс.

Мадам Сара вече е осъждана по сходни обвинения. През 2007 година съдържателката на вертепа бе осъдена на 4 г. затвор за склоняване към проституция, предоставяне на дома си за блудствени действия и склоняване към лъжесвидетелстване. Същата година тя получи още една присъда от 11 месеца затвор.

Реклама
Реклама
Реклама