Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1984659 www.bgdnes.bg

Демонстранти в Кения пуснаха прасенца и кръв пред парламента

Демонстранти в Кения пуснаха на свобода над 20 малки прасенца на стълбите на сградата на парламента в Найроби и разляха кръв по паважа, за да протестират срещу проекта на законодателите да гласуват увеличение на заплатите си, съобщава кореспондент на АФП.

Полицията, която е използвала сълзотворен газ и палки, за да разпръсне демонстрантите, е трябвало да се впусне в преследване на прасенцата, които са се разпръснали по зелените площи около сградата на законодателното събрание на Кения.

Реклама

„Няма да ви позволим да си увеличавате заплатите", скандирали протестиращите.

„Те са точно толкова лакоми, колкото и прасетата, които доведохме днес", разказва пред агенцията един от организаторите на протеста.

Законът за увеличаване на депутатските заплати е първият гласуван от новия състав на парламента на Кения след избирането му на 4 май тази година, припомня АФП.

Кенийските депутати се смятат за едни от най-скъпо платените в Африка, като заплатите им не се облагат с данък. Месечното им възнаграждение се равнява на 7 000 долара, намалени от 13 000 от предишния парламента на страната.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама