Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1985150 www.bgdnes.bg

Бащата на Севиля: Убийцата на дъщеря ми нагло се разхожда на свобода

"Истинската убийца на дъщеря ми е на свобода вместо в затвора!" - проплака пред "България Днес" Георги Трайков, баща на зверски убитата Севиля Райчева. Момичето бе наръгано над 40 пъти с нож в дома си в столичния жк "Люлин" на 13 май 2011 г. Подсъдими за убийството са Антон Ангелов и Янка Младенова. На първа инстанция Антон получи 10 г. затвор, а Янка бе оправдана за жестокото убийство. Предполага се, че мотивът им е бил да задигнат няколко грама злато от жертвата си.
Според експерти Севиля е умирала бавно и мъчително. Била е в съзнание, изпитвала е силни болки, страх, ужас и безпомощност от задушаването при вдишването на кръвта.
По думите на опечаления родител именно Янка е инициатор и истинският убиец на Севиля. Останала ненаказана поради липса на доказателства.


"Янка е идвала у нас. Знаеше, че детето има малко злато. Не знам защо са се скарали двете, но преди време имаха разправия, защото Янка се опита да открадне един пръстен", разказа покрусеният баща.
Той определи Янка като жестока, нагла и отмъстителна. По думите му именно тя е нанасяла ударите върху жертвата си, но е била с ръкавици и не са останали следи. "Ако не беше тя, детето ми щеше още да е живо", смята Георги.
В понеделник родителите на Севиля отишли на гроба й, за да почетат 2 години от смъртта й. На помена на майката на момичето - Мария, й станало лошо и тя припаднала на гроба й. Останала при родителите си и не могла да дойде на вчерашното заседание. "Жена ми се страхува да не стане нещо с нея. Аз се чувствам много зле, объркан съм", редеше през сълзи Георги. Той събра сили да посети поредното заседание на процеса, но не таи надежди за възмездие.
"Вече нищо не очаквам. Нямам никакво доверие в съда. Ние нито имаме връзки, нито пари", отчая се почерненият родител.
По думите му адвокатите нарочно се опитват да бавят делото, като постоянно искат ненужни експертизи. Вчерашното заседание бе отложено, за да се чака експертиза на подписа на поемно лице върху протокол от огледа на местопроизшествието. Според бащата на убитата те не са нужни или наистина важни.

Реклама


"Въртят как ли не само да я отскубнат Янка. Антон и той мълчи, сигурно адвокатите така са го подучили, за да не му се утежни положението. Може би се надява, като няма доказателства срещу Янка, и неговата присъда да е по-малка", коментира бащата на Севиля. Според него Антон и Янка са "цяла групировка престъпници, които крадат, откъдето могат".
Бащата съжалява, че двамата подсъдими са си признали за убийството в момент, в който не присъствали техни защитници. Така самопризнанията им не могат да се използват пред съда.
Минути след убийството Антон си признал и пред приятеля си Кристиян Костов. Килърът се появил с два ножа и ръце, изцапани целите с кръв. Заплашил авера си с думите: „Ако кажеш на полицията, ще ти сложа главата в кутия пред входната ти врата". Антон показал на Кристиян два ножа - един сгъваем и един кухненски. "Убих я, убих я. Бързо да ходим да ги изхвърлим", вайкал се убиецът. Той и приятелите му се отървали от ножовете, като ги изхвърлили върху близкия трафопост. След това Антон се измил, преоблякъл и отишъл да яде бургери с тайфата си.
Делото за жестокото убийство ще продължи на 18 юни.

 

Подсъдимата Янка дефилира в съда

Вчера на поредното заседание по делото подсъдимата Янка Младенова спретна модно дефиле пред камерите и обективите. Тя първо заяви, че не иска да я снимат, но после взе да позира с приятеля си, с когото се държаха за ръце. Така двамата на няколко пъти обиколиха фоайето на Съдебната палата, а по едно време Янка застана точно пред фотографите като фотомодел.
Преди това тя бе скастрена от съдиите за това, че ходи без документи за самоличност. За пореден път подсъдимата дошла на делото без лична карта, срещу каквато пускат в дома на Темида. Наложи се съдиите да изпратят човек, който да гарантира за нея пред охраната. "Ако следващия път отново сте без лична карта, ще си имате проблеми", предупредиха я магистратите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама