Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1986433 www.bgdnes.bg

ВМРО и “Глас народен” искат премахване на партийната субсидия

Сред партиите, които успяха да минат 1-процентната бариера и ще вземат субсидия, са изненадата на изборите - "Глас народен" на Светльо Витков и ВМРО на Красимир Каракачанов. Двамата предложиха в сутрешния блок на TV7 парламентът да гласува да се премахнат субсидиите, които ощетяват бюджета с 55 млн. лв. на година.


Светльо Витков обеща, че "Глас народен" ще показва какво се случва със субсидията им онлайн, за да може всеки да провери как се харчат държавните пари. Политиците трябва да започнат да казват нещата директно, защото след изборите проблемите, които изкараха хората на улицата, останаха. "Няма никакво значение какво говориш. В крайна сметка са важни действията. Както виждате, действаме последователно и работим добре. Ако применро почна да се вземам насериозно и ме видите с костюма, вратовръзката, значи нещата вече са загубени. Защото според мен най-важното нещо е човек да не се взема прекалено насериозно", каза Витков.

Красимир Каракачанов поясни, че независимо какво правителство се сформира, то има 30 дни толеранс, за да покаже, че има волята да се бори с монополите в страната, които ощетяват бедния български гражданин. Протестите няма да спрат, предупреди Каракачанов. Един от най-важните проблеми - този с монополите, не е решен изобщо. "Затова тази неделя в 11 ч. ние продължаваме нашия протест пред Съдебната плата с обърнатите знамена, защото войната за България продължава. Тези, които покровителстваха и корупцията, покровителстваха монополите в България, са отново в парламента и аз не очаквам те да направят чудеса от храброст", заяви Каракачанов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама