Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1986751 www.bgdnes.bg

Син тормози, бие и краде родителите си

Мъж и жена от село Борци, община Венец, се обърнали към съда за закрила от собствения им син. Дълго време младият мъж тормозел, биел и крадял родителите, които в крайна сметка допрели до Шуменския районен съд с молба да забрани на сина им да доближава фамилната къща. Л.М.Р. и Н.Р.Р. събрали кураж да потърсят закрила от съдилището след поредния случай на домашно насилие от страна на сина им Н.Л.М. от края на февруари. Тогава младият мъж нахълтал пиян в семейната къща, започнал да бие и псува родителите си, поискал им пари, но след като получил отказ, насила взел дебитната им карта и изтеглил цялата налична сума.

Пред съда двамата съпрузи се оплакали още, че Н.Л.М. ги тормозел по всяко време на денонощието и дори не ги оставял да спят спокойно. Често се напивал и въпреки, че бил в трудоспособна възраст, нямал постоянна работа, а разчитал само на взетите чрез заплахи и побой пари на родителите си. Влизал в къщата им и чупел всичко наред, докато не вземел исканата от него сума. Ако обаче не получел исканото, пристъпвал към физическа саморазправа.

Реклама

След разпитите на двамата съпрузи съставът на Шуменския районен съд решил да ги защити от сина им. "Описаните действия, извършени от страна на ответника, обективирани в отправяне на обидни думи, заплахи, вдигане на скандали, блъскане на врати, чупене на прозорци, вземане на пари, нанасяне на побой могат да бъдат характеризирани като физическо, психическо и икономическо насилие спрямо ищците, принудително ограничаване правото им на свободно и безпрепятствено пребиваване в жилището, както и правото им на спокоен сън", се казва в решението на съдиите. Затова и представителите на Темида са издали Заповед за защита, по силата на която Н.Л.М. е задължен да спре насилието над родителите си и му се забранява да припарва до дома им в следващите 18 месеца.

Освен това синът трябва да плати и 200 лв. глоба, която съдиите съобразили с материалното му състояние и твърденията на родителите му, че "не е по вкуса му да работи".

Според решението на съда ако Н.Л.М. пристъпи забраната, полицията е длъжна да го арестува и да уведоми прокуратурата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама