Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1986885 www.bgdnes.bg

Плевнелиев: Служебното правителство си отива, щом се избере ново

Вярвам, че политическите сили, избрани в Народното събрание ще успеят да формират ново правителство и то колкото се може по-бързо, заяви президентът Росен Плевнелиев.
Няма основание на база акцията на прокуратурата и ДАНС в Костинброд да се иска касиране на изборите, допълни президентът. Според него само от ГЕРБ досега не са заявили, че няма да оспорват изборните резултати, но до петък и това вероятно ще стане.

Компетентните органи трябва да си свършат работата и тогава да се правят политически изказвания - и в казуса с подслушванията и при този за бюлетините, каза още Плевнелиев.

Реклама

Не всяка коалиция и не на всяка цена е полезна за нацията, но сега ни трябва работещ парламент и кабинет, който да се заеме с проблемите на хората, уточни държавният глава.

Президентството няма да участва във формирането на коалиция или съставяне на правителство, това е работа на политическите сили, смята Росен Плевнелиев. Той отказа да даде сега оценка на работата на служебното правителство, но обеща да го направи, след като приключи мандата му.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама