Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1989927 www.bgdnes.bg

Двойник на Паоло Малдини в парламента

Кирил Добрев и Кирил Добрев чакат гафове със сметките

Двойник на Паоло
Малдини в парламента

Избраникът е от ДПС, ляв ерген пък ще събира очите на герберките

Надя Панкова

Цветен и живописен се очертава да е и новият парламент. По традиция част от депутатите първо приковават общественото внимание било с богатство, било с атрактивен външен вид, а чак след това разчитат на способностите си като законотворци.
В миналия парламент изгряха "звезди" като секссимвола от "Атака" Калина Крумова и мечтата на симпатизантките на ГЕРБ Живко Тодоров. Бившият депутат и настоящ кмет на Стара Загора се прочу дотолкова, че се появи на корицата на хитово модно списание в началото на управлението.


Това събрание, което предстои да се конституира, също обещава атрактивни избраници, показа проверка на "България Днес". Депутат от ДПС този път ще отразява светлината на женските очи.

Реклама

Очаква се Халил Летифов от Стара Загора да повтори успеха на "колегата" си Живко Тодоров от същия избирателен район. Симпатизантки на ДПС вече са оприличили Халил на култовата футболна звезда от близкото минало Паоло Малдини. Летифов имал същата буйна грива, която палеше страсти у италианките, а приликата на двамата в лице била "изумителна". Хобитата на бъдещия депутат и доскоро общинар също потвърждават приликата - Летифов е фен на футбола и джогинга, но обича и разходките в планината и бойните изкуства.


За жалост на симпатизантките на ДПС Летифов е щастливо женен за съпругата си Невин и двамата се радват на син Халед, кръстен на прочутия писател Халед Хюсейни.
От ГЕРБ пък отвръщат на удара по светския си имидж с младата надежда Павел Христов. Едва 30-годишният проектодепутат и административен секретар на варненската структура на ГЕРБ се очаква да завърти главите на не една и две свои колежки, потриват ръце от партията.

В БСП също се отчитат с млад кадър, след като се освободиха от повечето си стари лица в партията. Шефът на младежите в левицата Явор Гечев е ерген и по думите на социалистки чарът му стигал да привлече към лявата идея дори най-върлите герберки.
В "Атака" пък освен с най-млад депутат отново се очертават с хубавици на депутатските банки.

Приятелките Деница Гаджева и Миглена Александрова ще седят рамо до рамо в пленарна зала и ще радват окото не само на Волен. Двете са изключително близки и зли езици дори твърдяха, че Гаджева е ходатайствала за приятелката си пред Сидеров. Александрова обаче от години е пиар на партията и се е доказала с лоялност и професионализъм, бранят я атакисти. Този мандат патриотите вкарват в парламента една дама в повече, като нежният пол в националистическата партия е представен от четири дами.

"Атака" обаче губят правото техен депутат да удари първия звънец на парламента, тъй като се оказа, че Стефан Данаилов бие с година възрастния депутат проф. Станислав Станилов и на него се пада честта да открие първото заседание.
Атракция в парламента традиционно са адашите с две еднакви имена от различни политически сили.

 Този път картата изтеглиха адашите д-р Кирил Добрев от ГЕРБ и Кирил Добрев от БСП в София-област. Докторът от ГЕРБ бе зам. здравен министър по времето на Стефан Константинов и шеф на болницата в Стара Загора, откъдето се състезаваше за място в парламента. Червеният Кирил Добрев пък е познат на всички от "Позитано" 20, тъй като бе депутат и в миналия мандат, спряган като част от кръжеца около бившия президент Георги Първанов.

Реклама

Социалистът е и син на покойния Николай Добрев. Двамата отсега били предупредени от централите си, че вероятно ще получават сметки и бележки в кутиите си, предназначени за "другия Кирил Добрев".


Същото се случи и в 39-ия парламент, когато адашите Борислав Борисов -  ректор на УНСС, от БСП и шуменският му колега Борислав Борисов от НДСВ си разменяха сметките за парно. Заради дублажа на имената социалистът плащал топлото на царския депутат, но човекът на Симеон пръв забелязал проблема и двамата оправили нещата.

В миналия парламент "двойниците" отново бяха от ГЕРБ и БСП - двама на име Ивелин Николов, а в презимената си имаха само една буква разлика. Куриозен случай покрай още един свой адаш преживял преди години червеният Ивелин, смеят му се колеги. Младеж от БСП със същото име и фамилия признал гей ориентацията си, след което към депутата Николов завалели похвали, че най-сетне някой политик заявил, че е хомо. До ден днешен на "Позитано" 20 подкачат Николов по темата.

До март пък четирима души на име Иван Иванов търкаха банките, като само трима бяха от ГЕРБ. В този мандат пък две дами ще се обръщат на името Корнелия в кулоарите. Това са червената фурия Нинова и Корнелия Маринова от ГЕРБ.


Полуиракчанин отваря
онлайн приемна

Неоспоримо най-атрактивният депутат от ГЕРБ в този парламент ще бъде бургаският избраник Семир Абумелих. Странното и подходящо като за листа на ДПС име идва от факта, че бургазлията е полуиракчанин. Майка му е българка, а баща му от Ирак, а самият Семир пък е женен за австралийка.

Новият депутат обеща на симпатизантите си, след като прекрачи дверите на парламента, да отвори онлайн приемна, за да е постоянно с електората. Абумелих е гордостта на бургаската структура на ГЕРБ, тъй като бе обявен за най-успешен българин на 2009 г. и е собственик на болница "Дева Мария", която като инвестиция в града му донесе и наградата.

 

Реклама
Реклама
Реклама