Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1990674 www.bgdnes.bg

Трио пребива и обира старци

Бандит, заловен след серия нападения над хора в района на Бобов дол, се огъна при разпитите и издаде съучастниците си. Тримата се оказаха група, мародерствала и пребивала хора в целия регион.
Георги Емилов проговорил, защото се разкайвал за проявената жестокост към възрастните хора и младеж в региона, както и за десетките опустошени имоти, и посочил имената на съучастниците си - тартор бил внукът на бившия общински съветник в Бобов дол Стоичко Стоянов – Исталиан Кирилов, а в групата влизал и аверът му, когото познавал само като Парчев. Емилов признал, че бандата е нападнала в края на април възрастното семейство Кирил и Йорданка Стоянови, които бяха смазани от бой при грабеж в къщата им, в края на април.

Преди месец 30-годишният Ивайло Котев е почти пребит до смърт от групата и по чудо остана жив. До ден днешен младежът се храни със сламка, приема само сокове, защото му е счупена и зашита челюстта. Освен ужасните поражения по лицето Ивайло Котев е с шини на всички крайници. Тримата го причакали на връщане от нощна смяна от Централната обогатителна фабрика, където работи, на метри от дома му в Мламолово, и му отнели намерените в него 130 лв.
Пребитият Ивайло Котев разпознал нападателите си и потвърдил, че това са тримата, въпреки че те били с качулки по време на жестокия побой. В село Мламолово не са изненадани, че Исталиан е извършител на дръзките грабежи. Те самите го подозирали дълго в подобни деяния, но не смеели да кажат, а и нямало следи, които да го уличават. Според показанията тримата правили грабежите, надрусани с хапчета екстази. Откъде са си набавяли опиатите, засега не е ясно.

След побоя кметът на селото Георги Александров поискал извънредни мерки от шефа на полицията Румен Сираков. Той реагирал изключително адекватно и бързо.
"Ето, за броени дни ситуацията е овладяна, за което искам да му окажа благодарност. Селото беше обикаляно всеки ден от патрулни полицаи. 300 са възрастните хора в селото и аз трябваше да ходя от къща на къща, за да ги успокоявам и да ги уверявам, че съм на разположение денонощно. Сега напрежението спадна, хората се успокоиха“, казва Александров.
В момента полицията се е заела с разпитите на задържаните. Криминалистите работят по документирането и на други техни деяния.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама