Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2001390 www.bgdnes.bg

Подигравка! Само 30 000 лв. ще плати кърски изнасилвач на жертвата си

30 000 лв. ще трябва да плати горнооряховецът Силвен Дешев на изнасилена от него жена. Преди време Дешев се запознал в сайт за запознанства с 50-годишна жена от Лясковец. Склонил я да се срещне с него в Г. Оряховица. Откарал я в Арбанаси на романтична вечеря. След като напуснали ресторанта, кавалерът обещал да я откара до апартамента й. В гора до Лясковец спрял колата и се опитвал да я целува. Жената се отдръпнала и той я изнасилил брутално, като я заплашил с пистолет.


Районният съд в горна Оряховица осъди изверга само на 2,8 годи условно. След като присъдата е влязла в сила, жертвата му - Л. Х. от Лясковец, подала граждански иск за 50 000 лв. за причинени болки и страдания. Окръжният съд в старата столица е уважил иска до 30 000 лв. Решението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд.

Реклама

В гората жената отхвърлила ласките на Дешев. Той заявил, че няма да си тръгне, докато не прави секс с нея. Тя изляла от колата и се опитала да се обади на свой приятел, но изнасилвачът я видял, взел телефона и след като я заплашил с пистолет, я изнасилил брутално. Преди да я изнасили , Силвен Дешев заплашил жертвата си с пистолет. След инцидента я изоставил в гората. Прибрал я неин приятел, на който разказала всичко. Двамата подали сигнал в полицията и Дешев бил задържан след няколко часа.

По-късно се изяснило, че горнооряховецът имал съпруга и деца в Германия, където живеел и работел. Прибирал се в България само през летните месеци и семейството му не знаело за "забежките" в страната.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама