Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2001978 www.bgdnes.bg

Похитител окупира бюрото на Путин

Похитител се разхожда най-спокойно в кабинета на руския президент и дори седна зад бюрото му.

В руските социални мрежи се появиха любопитни снимки с бившия капитан от службите за сигурност Алексей Устимчук, който в момента излежава присъда за отвличане. 32-годишният офицер работеше в охранителната група на Владимир Путин и имаше свободен достъп до най-пазените помещения в Москва. А на кадрите изглежда така, сякаш е истинският държавен глава, а не просто един от гавазите му.

Реклама


Устимчук бе осъден през август 2012 г. на четири и половина години затвор заради похищението на сина на компютърния предприемач Евгений Касперски. 20-годишният Иван Касперски бе отвлечен през април 2011 г. в Москва и бе държан в плен 5 дни.

Наследникът на основателя на известната антивирусна фирма "Лаборатория Касперски" бе освободен след операция на спецчастите. Петима души бяха арестувани в хода на разследването, сред тях и кап. Устимчук.

Охранителят е организирал цялото отвличане и смятал да прибере откуп от 3 млн. евро. Той купил 3 автомобила и 20 мобилни телефона, използвани за престъплението, припомня агенция РБК.


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама