Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2001993 www.bgdnes.bg

Желю Желев: Решението е програмно правителство с ГЕРБ и БСП

Най-добрият вариант е програмно правителство на широка основа, с участието на двете основни политически сили ГЕРБ и БСП. Това обяви първият демократичен президент на България Желю Желев. Той говори пред журналисти в Добрич, където заедно със съпругата си гостува по покана на кмета Детелина Николова за участие в кръглата маса „Език мой - мое Отечество" в рамките на VII Международен фестивал на поезията "Славянска прегръдка".


"Пример за това е програмното правителство, начело с Димитър Попов, в което участваха и БСП, и СДС, каза Желев. - Това бе най-силният кабинет на прехода в България. В кабинета Попов парламентарно представените сили също са предложили свои специалисти. Този кабинет имаше две основни задачи - ръководене на страната и подготовка на парламентарните избори. И двете задачи са бяха изпълнени."

Според Желю Желев отиването сега към нови избори ще доведе до още по-голямо затъване на страната икономически, социално, та дори и морално и политически. "Нови избори за Народно събрание може да има, но на по-късен етап. Успешната формула в този момент за България е програмно правителство, което може да се сформира, ако има воля. Правителство от представители на БСП, Атака и ДПС не би било добро. Кабинетът, който се сформира, трябва да бъде подкрепен и от четирите политически сили", твърди Желев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама