Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2007717 www.bgdnes.bg

Драгановеца тикнат тайно в ареста

Пернишкият кримигерой Стоян Кръстев-Драгановеца е бил прибран тайно в килията, след като бе под домашен арест. Вчера болният Драгановец бе разкаран до Съдебната палата напразно, защото вече му била определена най-тежката мярка за неотклонение.


Драгановеца се появи в съда в марков спортен анцуг и маратонки, а на ръката му блестеше златен часовник. С лявата си ръка се подпираше на патерица. Той едва докуцука до съдебната зала, а двама охранители, които го водеха, крачеха бавно около него. Да го подкрепя бе дошла и мистериозна дама, която вероятно е любимата му. Тя се ядоса, че близкия й го разкарват залудо, докато е в тежко състояние. "Просто нямам думи", коментира блондинката на излизане от храма на Темида.
Любимият й се оплаква от дископатия и проблеми с опорно-двигателния апарат. Той дори бил тръгнал да се оперира във ВМА, но го заключили с белезници. После магистратите се смилиха над него и пуснаха в домашен арест заради здравословните му проблеми. Наркобосът използва това и се залости вкъщи, като отказваше да присъства на съдебните заседания. Оправдаваше се с това, че полицаи го дебнат пред дома му и го плашели, че ще му щракнат белезници, ако прекрачи прага на къщата.
За Драгановеца е издадена европейска заповед за арест от Районния съд в германския град Гьотинген. Оттам го искат, за да го разследват за трафик на 4 кг хероин. Дрогата била заловена през септември 2011 г. в Германия. Полицията стигнала до пратката след арест на 53-годишен българин, който бил куриер. Наркотикът бил скрит в тайник в акумулатора на автомобила му.
Оказа се, че докато чакат датата за разглеждането на искането за екстрадиция, магистратите са се занимали и с мярката му за неотклонение. Така на закрито заседание на 21 май апелативните съдии са решили да върнат обвиняемия в килията. Затова колегите им прекратиха делото, по което трябваше да гледат мярката му, защото такава вече му била определена окончателно.
Самият Драгановец също изглеждаше разочарован, че го разхождат като панаирджийска мечка. Наложи се адвокатката му Ваня Траянова да му обяснява подробности по процедурата и защо се е получило да го разкарват. На 28 май Софийският градски съд ще реши дали да го екстрадира.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама