Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2007755 www.bgdnes.bg

Кръстиха бар на разстреляния Мечан

Култовото пернишко заведение "Лого", пред което убиха кримигероя Мечан, смени името си, видя екип на "България Днес". Табелата пред бара е подменена в деня, в който погребали собственика му. Така от вторник барът вече се казва "Венци" в памет на Венцислав Димитров-Мечан.  
34-годишният бизнесмен бе ликвидиран в неделя пред погледа на приятелката си Александра Таскова. Свидетели станали и десетки клиенти на култовия за Перник бар.
Заведението е изключително вървежно в миньорския град. Сред клиентелата му са едни от най-изявените перничани. Редовно се посещава от едри господа и излъскани гаджета.    Решението да се смени добре познатото "Лого" било на другия собственик на тузарското заведение - Богдан Разсолков, обяснява персоналът на излъскания бар.
"Беше изключителен шеф. За всичко ни помагаше и се отнасяше с нас изключително добре", разказаха пред "България Днес" служители в бара. Персоналът на "Венци" е категоричен, че информацията за богатото кримидосие на Мечан е силно преувеличена и те познават Венцислав Димитров като много точен и добър човек, готов да се притече винаги на помощ. Според полицията 34-годишният перничанин има регистрации за разпространение на наркотици, лихварство, изнудвания, кражби на коли и касоразбивания.
В бившия вече бар "Лого" като управител работи и братът на разстреляния Мечан - Ивайло. Той бил на смяна и във фаталната нощ. След преживения шок Ивайло решил да си вземе едноседмичен отпуск, като не се знае дали и след това ще се върне на работа, обясняват негови колеги. Познатите му споделят, че е изключително изплашен за живота си, което допълнително поставяло под въпрос завръщането му в култовия бар.
Свидетели разказват как часове след кървавата баня пред пернишкия бар "Лого" сръчни чистачки набързо забърсали следите от разстрела и заведението отворило врати за клиенти. След трагедията униформените направили няколко огледа на мястото и събрали гилзите от куршумите. Минути след тях минали и чистачките, които измили кръвта, оплискала тротоара. Заметени били и счупените автомобилни стъкла.
Въпреки трагедията заведението е отворено само след броени  часове, а клиенти не липсвали. Част от посетителите на култовия бар дори не разбрали за ликвидирането на един от собствениците. Няколко дни след трагедията положението е същото. Заведението е пълно и няма спомен за случилата се трагедия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама