Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2011675 www.bgdnes.bg

Медсестри палуват с болни

Медицински сестри играят с пациенти и позират пред тях, все едно са звезди от големия екран.

В Пермския край в Русия от няколко дни набира сила нов скандал. В интернет се появиха снимки и видеозаписи от болницата в град Александровск. На тях медицинският персонал се държи така, все едно става дума не за болни, а за малки деца.


И ако някои от сценките са безобидни, то има кадри, които могат да шокират дори и хора със стоманени нерви. Дамите в бели престилки например захапват със зъби кръвни банки, досущ като вампири. На друга фотография пък хвърлят малки гумени обръчи, за да уцелят вдигнатия крак на пациент. Има и моменти, в които персоналът си подмята и жонглира с медицински уреди.

Реклама


Най-фрапиращото е, че това не е своеволие на сестрите, а всъщност заповед от ръководството. Оказва се, че министерството на здравеопазването в Москва обявило наскоро вътрешен конкурс "Най-добрият в професията". Целта му била да се стимулира доброто отношение към лекуваните и да се изберат най-добрите служители, които съчетават професионалните умения и съвсем човешките жестове към пациентите.


Но явно свободната интерпретация на конкурса води до доста шантави прояви на хумор. Провинените сестри вече са уволнени, а наказания чакат и шефовете на клиниката в Александровск.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама