Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2012154 www.bgdnes.bg

Пуйката топи Синбад за убития Мечан

Малко след като белезниците щракнали около ръцете на касоразбивача Пуйката, той пропял пред полицията за убития си авер Мечан. Това издадоха пред "България Днес" разследващите.
Валентин Кирилов бе арестуван в петък около полунощ след близо четиримесечно издирване за обира на трезора в Кърджали от 4 януари т.г. и веднага бил разпитан за убития лихвар Венцислав Димитров.
След като попаднал зад решетките, Пуйката побързал да си измие ръцете с друг свой ортак - Росен Драгомиров-Синбад, за публичния разстрел на Мечан. Валентин Кирилов се изплашил, тъй като до него достигнала информация, че той е един от основните заподозрени за 19-те куршума в тялото на пернишкия лихвар.
34-годишният мъж бе ликвидиран преди седмица в колата си пред собственото си заведение "Лого" в миньорския град. Той бил издебнат малко след полунощ, докато се качва в лъскавото возило, и направен на решето. Приятелката му Александра, която била с него в злощастната нощ, като по чудо останала невредима.
Тримата доскорошни авери Пуйката, Синбад и Мечан бяха заподозрени за обира на обществения трезор в Кърджали малко след наглата кражба. На 14 февруари тази година Мечан бе обявен за общонационално издирване. Той бе спипан на 4 март и освободен след 24-часов престой зад решетките. Официално бе съобщено, че причината за скоростното му излизане от ареста е, че полицията не успяла да открие убедителни доказателства за участието му в престъплението.
"След като бил пипнат, Мечан се е разприказвал за своите авери. Малко след разпита е изтекла информация и затова подозираме, че именно неговите ортаци са тези, които го ликвидираха показно пред собственото му заведение", обясниха обаче от полицията. Тяхната версия се подкрепяла допълнително и от начина, по който бе извършено покушението.
"По Мечан е стреляно 19 пъти. Големият брой куршуми, с които килърът е раздробил своята мишена, не е случаен. Мястото, което е избрано - също. Извършителят е изпитвал огромна ненавист към своята жертва. Искал е публично да каже - "Аз съм по-силен!". Не се е притеснявал нито от това колко хора ще станат свидетели на ликвидирането, нито дали някой ще пострада. Това е публична инквизиция", разказаха разследващи пред "България Днес". Именно затова униформените се насочили към двамата мъже с колоритните прякори Синбад и Пуйката. Първият също бе арестуван като Мечан за обира на трезора в Кърджали, но малко след това освободен заради болни бъбреци. Пуйката пък се скри вдън земя. Близо четири месеца той остана недосегаем за униформените. В петък вечерта обаче бил надушен от антимафиотите и набързо прибран на топло. Освен за обира на 32 касети от трезора Валентин Кирилов бил веднага щателно разпитан и за разстрела на Мечан.
Пуйката е сред най-известните пернишки бандити и има богато досие. Първите му криминални регистрации са от 1992 г. като непълнолетен, когато е извършил кражби от лавки и магазини. След това е довеждан многократно в поделенията на МВР за различни престъпления. В периода 2001 г.-2004 г. срещу него са водени разследвания за кражби на автомобили, за тях е бил и осъждан.
Пуйката е заподозрян за множество обири. Сред тях са този на "АСФ Холдинг", пернишкото предприятие ЦОФ и банка "Пиреус". Кирилов бе проверяван и за взривяването на банкомата в пернишкия квартал „Тева", както и за опита за кражба на такова устройство от ДСК в квартал „Изток" в миньорския град. Пуйката е и един от участниците в обира на инкасо "Техномаркет" в столицата, когато бяха задигнати 500 000 лв. Няколко месеца след случая пък групата му проникна в сградата на СДВР в София и открадна дознанията срещу него и хората му.

Фейсбук скърби за ликвидирания баровец


Приятелката на разстреляния Венцислав Димитров-Мечан пусна тяхна обща снимка във Фейсбук. Това стана след погребението на пернишкия лихвар. Александра Таскова е споделила със своите приятели един от последните си общи кадри с ликвидирания бизнесмен. Под фотоса са се изредили почти 200 човека, които съчувстват на девойката за загубата й. Малко след погребението беше прекръстен и барът, пред който се разиграл кървавият екшън. Култовото заведение "Лого" вече се казва "Венци" в памет на убития си собственик.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама