Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2013670 www.bgdnes.bg

Последните снимки на войника Дръмър

Съсеченият посред бял ден в Лондон войник е преживял талибански нападения в Афганистан, но загина в родината си.

25-годишният Дръмър Лий Ригби, убит от двама ислямисти в сряда, има зад гърба си серия тежки мисии. По време на службата си в британския контингент в афганистанската провинция Хелманд артилеристът се сблъсква няколко пъти със смъртта, разказва в. "Дейли мейл". Няколко пъти по време на патрули е обстрелван от талибаните, а веднъж недалеч от неговата част избухва и бомба, но Ригби оцелява.

Реклама


В Афганистан той намира и новата си любов, заради която се разделя и със жена си. Дръмър и Лин формално още не са разведени, но от известно време войникът има връзка с колежката си от бойните редици Ейми Уест. След зловещото убийство в сряда 22-годишната Ейми долетя от централноазиатската страна, за да изпрати гаджето си в последния му път.

Лобното място на Ригби в югоизточния лондонски квартал Улуич събира все повече поклонници от цяла Англия. Улицата е отрупана с букети, пристигат и много военнослужещи, които отдават почит на заклания от двама ислямисти.


През уикенда в Улуич демонстрираха и членове на нигерийската общност във Великобритания, които се разграничиха от кървавото деяние на сънародниците си - Майкъл Адеболаджо и Майкъл Адебоуале. Двамата касапи имат близки в Нигерия, но са натурализирани британци. Все още са в болница след престрелка с полицията в сряда минути след като съсякоха с мачете Лий Ригби.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама