Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2014286 www.bgdnes.bg

В очите на Яна имаше ужас!

"Очите на момичето изразяваха ужас." Това разкри по време на поредното заседание мъжът, открил трупа на Яна Кръстева в храстите на Борисовата градина - Йордан Георгиев Димитров.
На 10 юли рано сутринта мъжът се разхождал в парка и решил да посети храстите по биологични нужди. Тогава видял тялото на 28-годишната девойка и сигнализирал в полицията. Впоследствие стана ясно, че момичето е било удушено в нощта на 8 срещу 9 юли 2011 година. Подсъдим по делото е спедиторът Николай Русинов-Чеци, който е правил секс с девойката във фаталната вечер.


На поредното заседание от процеса най-накрая се появи и бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, който бе арестуван за рекет на бизнесмен. Той прекарал повече от месец в килията с Чеци.
Аврамов бе призован, за да обясни дали е забелязал странни сексуални наклонности от страна на подсъдимия и да уточни детайли по обзавеждането на килията в следствения арест.
"Възможно е Николай Русинов да си е говорил тайни неща с някой от другите съкилийници", обясни лаконично Аврамов. Той е категоричен, че не е чувал коментари от страна на подсъдимия относно убийството на Яна Кръстева.


В килията на Чеци наистина е имало телевизор на батерии. Именно на него Русинов гледал порнофилми и екзалтирано разказвал, че сексът трябва да се комбинира и с малко насилие, за да е по-голямо удоволствието. Това заяви изненадващо пред съда съкилийникът Петър Велинов, който прекарал близо 4 месеца с подсъдимия за убийството. Велинов разкри и че Чеци се изпуснал на няколко пъти пред него за убийството. Казал му, че съжалява, че не е закопал Яна и че не е изхвърлил бутилката с уиски, която бе открита на местопрестъплението с отпечатък на Русинов върху нея. Според съкилийника Петър Чеци четял и книги, в които детайлно се описвали "некрофилни сцени".
За да бъде установено дали тези скандални показания са истина, съдията призова и останалите съкилийници на Чеци.
На делото в понеделник се появи и таксиджията Петър Рогачев, който продължи да твърди, че във фаталната вечер е видял безработния историк Пламен Трифонов. Последният бе арестуван за 4 месеца по подозрения, че е удушил 28-годишното момиче. Впоследствие чуждестранна експертиза доказа, че от него няма биологичен материал на местопрестъплението, а клетките на мобилния му телефон са засечени в друг район на София. Затова пък 5 от 7-те чужди косъма, открити по трупа на Яна Кръстева, са на Николай Русинов, а телефонът му е бил засечен в района на Борисовата градина по времето, когато се твърди, че девойката е била убита.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама