Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2015247 www.bgdnes.bg

Змии плъзнаха по магистрала "Люлин"!

Покачването на температурите изкара змиите на магистрала "Люлин", видяха очевидци. Прегазената гадина е дълга около метър и по кървавите следи личи, че е бутната от лек автомобил. Редом с прегазените кучета, котки и дори язовци, змиите се наредиха в графата "сгазени на пътя".


Студенокръвните влечуги се възползваха от нагорещения асфалт на магистралата, за да се попекат на слънце. За някои от тях това се оказа фатален край, тъй като не са могли да се спасят от гумите на МПС-тата, движещи се по високоскоростната отсечка. Хора, които редовно пътуват през Бойковата магистрала, твърдят, че често в района на пътен възел "Даскалово" виждат как змии пълзят по пътя.

Влечугите се крият в близките селски ниви, където се предполага, че са и леговищата им. Припомняме ви, че само преди дни водна змия уплаши живущи в блок в квартал "Изток". Тогава екип на "Гражданска защите" залови змията и я пусна в околностите на Перник, тъй като се оказало, че тя е от защитен вид. По думи на спасителите влечугото изпълзяло от коритото на обраслата в растителност река Струма.

Реклама
Реклама
Реклама