Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2015428 www.bgdnes.bg

Идиот с 27 присъди ще търка нара за кражба на портмоне

Четири години ще лежи в затвора Нежко Асенов от плевенското с. Градище за грабеж на портмоне с 202 лева във Велико Търново. Апашът има внушително криминално досие с 27 присъди за кражби и отнемане на МПС. Окръжният съд му дал 6 г. затвор, редуцирани до 4 г. заради съкратено производство, съобщиха от съда.


Асенов ще трябва да възстанови на жертвата си откраднатата сума. Решението подлежи на обжалване само за размера на наказанието. Пред съда той се признал за виновен и поискал делото да се разгледа по реда на съкратеното следствие. Молел за минимално наказание с мотива, че е оказал съдействие на разследващите и че иска да се поправи.

Рецедивистът излязъл от затвора в Ловеч през 2012 г. и се върнал в родното си село, но баща му го изгонил от къщи. Мъжът пристигнал в старата столица и се примолил на свой познат да му разреши да спи в офис, недалеч от театъра. През деня мъжът събирал отпадъци от кофите за смет, а понякога просел пред входа на църква в кв. Варуша. При него в офис-помещението дошъл да живее и стар познат от затвора. Един ден двамата тръгнали да просят из града. Докато минавали по ул. "Хаджи Димитър" забелязали 66-годишната М. Ц. Двамата я спрели и се примолили да им даде някоя стотинка за празника. Жената ги съжалила и извадила портмонето си, в което имало 202 лв. Нежко видял банкнотите и в този момент решил да вземе всички пари. Издърпал портфейла от ръцете й и побягнал. По-късно прибрал парите, а портмонето изхвърлил. Отишъл на гарата в Г. Оряховица с намерението да се прибере към Градище. Там обаче го спипали полицаи от РУП - Г. Оряховица.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама