Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2015585 www.bgdnes.bg

14-годишна припадна от препиване

14-годишно момче припадна от препиване с алкохол след края на учебния ден. То е било транспортирано по спешност в клиниката по токсикология на Военноморска болница.
Риск за живота му няма, съобщи доц. д-р Петко Маринов. Той посочи, че въпреки разгара на абитуриентските балове до момента не е бил приет тийнейджър, който да е припаднал от препиване или заради наркотици по време на голямата веселба. За сметка на това чуждестранните туристи, насладили се до насита на евтиния алкохол у нас, вече започнаха един по един да търсят медицинска помощ.

През уикенда са били приети две момчета на по 18 г. от Румъния и Германия, както и един турист, който се е почувствал зле след употреба на солидно количество марихуана. И тримата младежи са отседнали в хотелите на Златни пясъци.

Хората, които правят опит да сложат край на живота си чрез медикаменти, също не са малко за последните три дни. Всеки ден е бил приеман по един пациент, като сред тях е и момиченце на 14 г. Нито един не е с опасност за живота и вече са изписани, коментира доц. Маринов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама