Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2015678 www.bgdnes.bg

Дядо стана тийнейджърка

Японски дядка се прави на ученичка, за да обърне модните тенденции.

Гледката на белобрад старец, пременен в къса ученическа поличка, би шокирала жителите на Западна Европа, но не и тези в Япония. В Страната на изгряващото слънце, известна с безбройните си масови фетиши, гледат с усмивка на щуротията на Хидеаки Кобаяши.

Дядката надяна моряшко костюмче, популярно сред японските тийнейджърки, и засне фотосерия из най-оживените места в столицата Токио. Целта му е да покаже, че униформата не е изгубила актуалност и може да се носи не само от момичета, но и от момчета.

Реклама

Хидеаки бързо се превърна в интернет сензация, а японците го нарекоха "стареца с матроската униформа". Дядото дори върза белите си коси на плитки, за да прилича още повече на ученичка. Купи си и раничка, подходящи черни обувки и задължителните тъмносини чорапи.

"Искам да изненадам, но същевременно и да въздействам на обществото. Съдейки по първите реакции към моя моден стил, мисля, че върши чудесна работа", сподели Хидеаки пред японските медии.

И докато някои го смятат просто за смахнато старче, то младите японци искрено му се кефят. Много ученички са във възторг от способността на старчока да имитира тийнейджърките не само като облекло, но и като поведение.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама