Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2018418 www.bgdnes.bg

НЛО побърка Русе

Иво АНГЕЛОВ

Неидентифициран летящ обект хвърли в смут жителите на Русе през последните дни, разказаха пред "България Днес" шокирани свидетели на необичайното явление.

Огромното светещо тяло във формата на сфера се появявало всяка вечер през изминалата седмица. Излъчващото ярка светлина кълбо бавно се движело над града. Най-ясно обектът се наблюдавал от централния русенски квартал "Възраждане". Постепенно светещата топка се смалявала, губела от яркостта си и се снижавала към земната повърхност. По разкази на очевидци предполагаемото НЛО се появявало от западна посока и изчезвало в източна около пътя за Варна.

Реклама

"Първоначално помислихме, че е сателит, защото формата му беше сходна. Шокира ни обаче първоначалната му големина. Бързото му движение през нощното небе ни отказа от предположението, че е сателит. За самолет изобщо не може да се говори, защото лети много бързо и излъчва особена светлина", разказаха пред "България Днес" русенци, които са в недоумение от странния феномен.

Информацията за неидентифицирания летящ обект бързо се разпространи измежду русенци. Така всяка вечер вече могат да бъдат видени струпани хора по терасите на многоетажните блокове. Любопитни граждани се събират на групи, за да наблюдават странното тяло, а и като са повече хора на едно място, разказите им звучат по-правдоподобно.

Свидетели на НЛО-то признават, че с преминаването му не настъпват никакви катаклизми за града, нито за здравето на хората. Единственият ефект е, че събира любопитни тълпи, които искат с очите си да видят светещата топка над дунавския град.

 

 

Чакаха кораби преди 18 г.

Истински хаос предизвика преди 18 години предсказанието, че край Русе ще кацнат извънземни. На 11 септември 1995 г. хиляди хора чакаха НЛО на летището в русенското село Щръклево.

Повод за събирането на тълпата бе, че три контактьорки обявиха пред цялата страна за пристигането на осем извънземни кораба с пратеници на планетата Криси. По обед обаче трите контактьорки, виновници за събитието, заявиха, че извънземните са се уплашили от вниманието. Трите дами си тръгнаха, освиркани от тълпата и охранявани от полиция.

Към днешна дата жителите на Щръклево не искат да се връщат назад и отказват да коментират унизителното чакане.

Реклама
Реклама
Реклама