Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2020574 www.bgdnes.bg

Върнаха на работа директорка, мъчила деца

Съдът върна на работа скандалната директорка на асеновградския дом „Таню Войвода" Весела Симеонова. Заповедта за повторното й назначение е подписана от кмета д-р Емил Караиванов миналия четвъртък, съобщиха на Община Асеновград.


Симеонова бе дисциплинарно уволнена от бившия кмет Христо Грудев заради обвинения в системен тормоз и унижения от страна на децата в дома. Агенция „Закрила на детето" назначи проверка по случая и сезира прокуратурата. Близо две години по-късно Върховният съд решава, че няма категорични доказателства за извършените от Симеонова дисциплинарни нарушения, описани в заповедта за уволнението.

Реклама

От пресцентъра на Общината уточниха, че част от причините за това решение е забавяне от страна на администрацията в изготвянето на заповедта за уволнение. Периодът съвпада с местните избори през 2011 година и предаване на документооборота на новоизбрания кмет д-р Емил Караиванов.

В момента продължава да е на ход наказателно дело в асеновградския съд, където Весела Симеонова все още е подсъдима с обвинение за насилствено отнемане на лична свобода на деца в продължение на повече от два дни.

През лятото на 2011 г. три момичета сигнализираха полицията за това, че в дом "Таню войвода" има практика да се заключват проблемните деца в изолатор. След жалбите от Агенция за закрила на детето бяха извършени редица проверки. Проверки имаше и от Дирекция "Социално подпомагане" и община Асеновград. На директорката Весела Симеонова бе наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" от 1000 лв.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама