Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2020908 www.bgdnes.bg

Агентът на Синатра обарвал дечица

Невинен съм по обвиненията за сексуални посегателства срещу непълнолетни момичета, заяви на излизане от съд в Лондон 70-годишният гуру на пиара в Англия Макс Клифорд.
Влиятелният имиджмейкър, който в богатата си кариера е представлявал илюзиониста Дейвид Копърфийлд, певеца Франк Синатра, актьора Марлон Брандо, боксьора Мохамед Али, състезателя по американски футбол О Джей Симпсън и много други световни знаменитости, бе освободен от ареста срещу гаранция.

На 7 декември миналата година роденият в град Хершам, графство Съри, бе задържан от полицията в дома в предградие на британската столица. Обвиненията срещу опитния манипулатор на общественото мнение са доста сериозни - Клифорд е заподозрян в съучастие в гавра със седем тийнейджърки на възраст между 14 и 19 г. Странното в случая е, че престъпленията са с половинвековна давност. Прокуратурата твърди, че посегателствата са извършени в периода 1966-1985 г. Разследването е част от мегаскандала за педофилия в Би Би Си и по-специално срещу един от най-известните телевизионни водещи в историята на Великобритания - Джими Савил.
"Тезата на държавното обвинение е безпочвена", заяви на излизане от съдебната зала Макс, който през 2006 г. спечели отличието на британската преса за пиар на годината. "Няма нищо вярно в обвиненията, но кошмарът продължава. Едва днес станаха ясни имената на жертвите. От декември до сега никой от моите адвокати не бе наясно с техните показания и упреците към мен, въпреки че те са взети много отдавна", допълни Клифорд, който за съдебното заседание пристигна с почти разреваната му съпруга.


Посветени в хватките на експерта отбелязват, че целият сценарий около съда е добре режисиран от него и историята с покрусената му жена е предварително договорена. Сълзите й не трогнаха магистратите, които определиха той да остане под домашен арест срещу солидна гаранция. Сумата едва ли представлява голям проблем за Клифорд, който е милионер в зелено и само за една пиар акция печели средно между половин и милион долара. Една от най-запомнящите се "операции" на Макс е през 2004 г., когато негова клиентка става Ребека Лус. Апетитната брюнетка твърди, че през септември 2003 г. е търкала чаршафите с Дейвид Бекъм, и то в леглото на съпругата му Пош. Историята на асистентката на тогавашния футболист на "Реал" Мадрид става топновина в целия свят, а таблоиди и телевизии дават луди пари тя да разкаже за интимните преживявания с мегазвездата на футбола. Тогава Клифорд призна, че е взел около $400 хил. за посредничеството си между клиентката и медиите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама