Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2600283 www.bgdnes.bg

Простиха се с Деяна

В бял ковчег с розова драперия бе положена в Рогошките гробища в Пловдив 22-годишната Деяна Георгиева. Красивата девойка бе облечена не в официална рокля, а в блуза и бе съвсем семпло гримирана.


Около стотина души дойдоха да изпратят момичето. Майката Донка, която е медицинска сестра, през цялото време бе подкрепяна от колежките си. Почернената жена не можеше да повярва, че дъщеря й я нама. През цялото време тя притискаше до гърдите си снимка на Деяна, която е подарък на семейството от колегите й от Университета по хранителни технологии.

Реклама

"Стани, маме, да те прегърна и да те стопля. На кого ни оставяш, чедо", не спираше да ридае майката. На няколко пъти жената се олюля и щеше да припадне, ако не бе подкрепяна от близките си.

Бащата Стойчо повече от половин час не пусна ковчега към гроба. През цялото време стоеше наведен и целуваше и милваше дъщеря си. Да го подкрепят дойдоха колегите му от пожарната в Пловдив.

Бабата виеше неистово над гроба, докато изпращаше внучката си в последния й път и се опитваше да успокои дъщеря си. По-малката сестричка на Деяна стоеше потресена край ковчега и държеше снимка на кака си.

Възрастна роднина разказа, че студентката е била скромно и тихо момиче и не е обичала купоните. Въпреки че е учила в университета по хранителни технологии, Деяна е искала да тръгне по пътя на майка си и да се занимава с медицина.

Последен с красавицата се сбогува приятелят й, който въпреки опитите не успя да сдържи сълзите си и гледаше покрусен ковчега.

На погребението дойдоха малко студенти. Четвъртокурсниците, колегите на Деяна, се поклонили сутринта в дома й, както и в домовете на Илиян и Стоян, които ще бъдат погребани в 14,00 часа днес.

Реклама

След това младите хора са потеглили за Самоков, заедно с единия от заместник- ректорите на университета, за да изпратят в последния й път и Силвия.

"Трагедията е пълна. Тези родители никога повече няма да се радват на живота си. Как можа това да се случи", ридаеха встрани приятелки на момичето.

Както е известно, във вторник кола БМВ, шофирана от Стоян, не успя да вземе завой и падна в Чая на връщане от студенски празник. На място загинаха четиримата студенти по на 22-години.

Реклама