Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4347999 www.bgdnes.bg

Смачкването на плода за ракия си има чалъми

Смачкването на плодовете, от които ще правите ракия, макар и много ясно, си има тънкости.

При грозде, малини, капини и други меки плодове е най-добре да става с валцова дробилка.

Смачкването на костилковите и семкови плодове - с чукова дробилка.

При костилковите е желателно костилката да бъде отделена. Тя много често може да бъде богата на цианиди, които са причина и за отравяния и за главоболие на консумиращите напитката.

Особенно опасни са костилките на вишните!

Внимание!

Затова раздробената плодова каша от този плод трябва да се прекарва през едро сито, което задържа всичките костилки.

Още много полезни съвети и новини четете в "Български фермер"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама