Ябълки и ориз топят килограми за 7 дни

С тази диета всеки ден бихте могли да стопявате по 0,5 килограма от теглото си. Комбинацията от ябълки и ориз е особено подходяща за диети, защото двата продукта се допълват и получавате почти всички незаменими вещества, без които организмът ви не може.
Витамини B, които се съдържат в ориза, са ценен съюзник в борбата срещу стреса. Флуорът, борът, йодът и селенът пък спомагат за обмяната на веществата и за разграждане на мазнините. В 100 г суров ориз се съдържат 349 ккал, а в 100 г ябълки - 63 ккал. Преобладаващият процент от енергията им са белтъчини и въглехидрати, а само 1% са мазнини.
За всеки ден
Закуска: 1 голяма ябълка, 1 с.л. пектин, разтворен в чаша минерална вода. Или 1 филийка пълнозърнест хляб, тънко намазана с маргарин, и половин ябълка
Гарнитура към обяда: Заедно с основното ястие си приготвяйте и порция салата (от моркови, краставици, маруля или домати), подправена с 1 с.л. ябълков оцет и 1 с.л. олио.
16 часа: 180 г кисело мляко (1,5% масленост) и половин ябълка.
Течности: Пийте по литър и половина минерална вода на ден и билков чай. Ограничете черния чай и кафето.
Ден 1
Обяд: Задушете в 1 с.л. олио 30 г накълцано телешко месо. Добавете 1 червена чушка, нарязана на ивички, и 40 г сварен ориз. За десерт: 1 ябълка.
Вечеря: Нарежете на резенчета 1 ябълка. Прибавете 40 г настърган кашкавал и 50 г сварен ориз. Подправете салатата с 1 с.л. олио и 1 с.л. соев сос.
Ден 2
Обяд: Задушете 60 г грах с 1 ябълка, нарязана на ситно. Накъсайте вътре 30 г варено пилешко месо и добавете 40 г варен ориз.
Вечеря: Салата от 1 ябълка, 30 г шунка, 1 домат и 50 г варен ориз. Подправете я с 1 с.л. олио и 1 с.л. ябълков оцет.
Ден 3
Обяд: Изпечете на скара 150 г рибно филе. Гарнирайте с 1 ябълка (сварена, пасирана и подправена с 1 с.л. сметана ) и 40 г варен ориз.
Вечеря: Сварете 50 г ориз и го разбъркайте с 1/2 ч.ч. прясно мляко и 2 с.л. извара. Добавете 1 ябълка, нарязана на ситно, и подправете с 1 с.л. соев сос.
Ден 4
Обяд: В 1 с.л. олио задушете 50 г телешко, нарязано на малки парченца. Прибавете 1 с.л. сметана и гарнирайте с 40 г варен ориз. Десерт: 1 ябълка.
Вечеря: В 50 г варен ориз прибавете 1 ябълка, нарязана на кубчета, 35 г краве сирене и подправете с 1 с.л. олио и 1 ч.л. босилек.
Ден 5
Обяд: Задушете 80 г свинско филе. Прибавете 150 г гъби и гарнирайте с 40 г варен ориз. Десерт: 1 ябълка.
Вечеря: Нарежете на ситно 1 кисела ябълка и половин авокадо. Подправете ги със сока на половин лимон и 1 с.л олио. Добавете 50 г варен ориз и разбъркайте.