Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4634794 www.bgdnes.bg

Уникална снимка: Кълвач лети с невестулка на гърба си

Любител фотограф направи снимка окачествена като "една на милиони". На кадъра се вижда как кълвач лети с невестулка върху гърба си, предава Си Ен Ен.

Мартин Лемей се разхождал със съпругата си в парка Хорнчърч, Източен Лондон, когато чул "стресирания крясък" на птицата и вдигнал фотоапарата. Други очевидци на необичайната случка допълват, че и двете животни са се отървали невредими, след като кълвачът е "изтръскал" невестулката от гърба си.

Реклама

Експерти обясняват, че в действителност невестулката е нападнала кълвача, който, в отчаян опит да се спаси, е успял да полети.

"Невестулките са свирепи хищници и често нападат много по-едра от самите тях плячка. В случая изглежда невестулката е "взела на мушка" зеления кълвач, тъй като представителите на този вид прекарват много време на земята, хранейки се с мравки, и са особено уязвими за атаки. Ако невестулката беше нападнала някоя по-дребна жертва, нападението й щеше да е успешно. Този кълвач обаче се е оказал достатъчно силен, за да полети с нападателя си на гръб", казва Ричард Джеймс от Кралското дружество за защита на птиците.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама