Домашни банички сеят рак

Повечето от т.нар. домашни банички са вредни, защото се правят от имитиращи продукти и в тях има 12 Е-та. Производителите използват хидрогенирани мазнини, не слагат сирене, а аромати от сирене или имитиращи продукти, но това е опасно за здравето ни, предупреждава диетологът проф. Донка Байкова. Тя съветва, преди да си купим нещо от кварталната бакалия, да искаме от продавача етикета.
Тя разказва, че скоро й се случило да си хареса хайвер от специализиран магазин, но когато поискала етикета, се оказало, че в продукта има осем Е-та. "Не го купих, естествено, защото такива храни предизвикат здравословни проблеми като киселини в стомаха, разстройства, алергии, дихателни проблеми и дори рак", добавя проф. Байкова.
Реклама
Реклама