Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4945475 www.bgdnes.bg

Момиче "възкръсна" в ковчега си в Хондурас, умря преди да я извадят (Видео)

"Мъртва" тийнейджърка се събудила в ковчега и крещяла за помощ един ден след като била погребана - но починала отново преди отчаяните роднини да я спасят, пише "Дейли мейл". Кадри показват как скърбящите членове на семейството разрушават бетонната гробница откъдето се чувало как 16-годишната Нейси Перез "чука и крещи". Роднините, които изровили трупа на момичето, открили, че стъклото на ковчега било разбито и върховете на пръстите ѝ били покрити със синини.Въпреки усилията на лекарите обаче момичето не показало признаци на живот и по-късно тя била върната в гробището и погребана отново. Перез, която била бременна в третия месец, се събудила една нощ и тръгнала към тоалетната, но припаднала. Това се случило в дома ѝ в Ла Ентрада, Хондурас. Смята се, че припадъкът може да се дължи на пристъп на паника, след като тя чула изстрел.

Но когато от устата на тийнейджърката започнала да излиза пяна, религиозните ѝ родители повикали ??местния свещеник вярвайки, че тя е обладана от зъл дух. Роднините разказали как свещеникът се опитал да прогони злия дух, но тя останала безжизнена и била откарана в болница, където три часа по-късно лекарите я обявили за мъртва.

Перез била погребана в сватбената рокля, с която наскоро се омъжила. Ден след погребението, съпругът ѝ Руди Гонзалес посетил гроба ѝ на гробището в Ла Ентрада, когато чул чукане и приглушени викове от вътрешността на гробницата и веднага повикал за помощ. Кадрите показват как отчаяните членове на семейството разбиват бетонния блок на гробницата с чук, изваждат ковчега, отварят го и се опитват да я съживят.

Гонзалес заявил пред местната телевизия: "Страдах ужасно много, защото моята любима ми бе отнета така внезапно. Исках да съм близо до нея. Когато поставих ръката си на гроба, чух шумове вътре. Чух чукане, а след това и гласа ѝ. Тя викаше за помощ. Вече беше минал един ден откакто я погребахме. Не можех да повярвам. Бях изпълнен с надежда". Работник на гробището казал, че чул шумове, идващи от гроба. Той допълнил: "Казах си, че сигурно писъците идват от някъде другаде. Никога не съм предполагал, че има някой жив там. Този следобед съпругът на момичето дойде при мен и ме моли да я изкараме, защото тя беше жива. Той беше в истерия. Скоро и семейството ѝ пристигна и започнаха да разбиват гробницата, крещейки името ѝ".
Перез била откарана до най-близката болница в Сан Педро Сула, докато все още била в ковчега. Медиците се опитали да я съживят, но всички проведени тестове показвали, че тя е мъртва. Д-р Клаудия Лопес разказала: "Цялото семейство нахлу в болницата, за малко да счупят вратата. Носеха момичето в ковчега. Казах им, да я сложат на леглото. Всички твърдяха, че тя е жива, така че направихме всички необходими процедури. Опитахме всичко, но момичето беше мъртво. Те я върнаха в ковчега и я понесоха обратно към гробището".

Лекарите смятат, че Перез може да е претърпяла тежка пристъп на паника, който да е спрял временно сърдечната ѝ дейност. Друга хипотеза е, че тийнейджърката е получила катаплексична атака – рязка временна загуба на функцията на мускулите, обикновено предизвикана от силен емоционален стимул, като например стрес или страх, по време на който жертвата е в пълно съзнание.

След това тя може би е починала от липса на кислород, когато се е събудила в затворения ковчег. Братовчедка ѝ, Каролина Перез, заявила: "След като я извадихме от гробницата, поставих ръката си върху тялото ѝ. То все още беше топло и мисля, че усетих слаб пулс. Имаше драскотини по челото ѝ и синини по пръстите ѝ. Сякаш отчаяно се е опитвала да се измъкне от ковчега и се е наранила”. Майката на Перез, Мария Гутиерес, е твърдо убедена, че дъщеря ѝ е била погребана жива и обвинява лекарите за това, че са обявили смъртта ѝ прекалено бързо.

Тя казала: "Лекарите я обявиха за мъртва, но всички останали около мен ми казваха, че не е. Не изглеждаше да е мъртва. Дори и след един ден в гробницата, цветът на тялото ѝ беше нормален, нямаше миризма, сякаш просто беше изпаднала в дълбок сън. Тялото ѝ все още беше гъвкаво. Няма как да е била мъртва от толкова много часове. Всички бяхме толкова щастливи. Наистина мислех, че съм си върнала дъщерята".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама