Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5068247 www.bgdnes.bg

Сватбените тенденции по света и у нас

Цветова гама

През изминалия сватбен сезон по света най-популярните цветови гами бяха тези на пастелните тонове – бежово, бледорозово, бледосиньо и пр. Именно на това заложиха и повечето звездите на Холивуд, казали си „Да“ през отминаващата година. Разбира се, не липсваха и по-цветни сватби в синьо, цикламено или лилаво, но те бяха значително по-малко спрямо пастелните.
Ние също не се различаваме особено като тенденции при цветовете на сватбените тържества. У нас също се заложи на по-нежните, светли и непретенциозни цветове като бледорозово, прасковено, бяло, екрю. При нас обаче все още се забелязва страстта към класиката – бордо, червено и златно. Разбира се, наблюдават се и много цветни решения като тъмнолилаво и наситеножълто, например.

Тема на сватбата

На Запад все по-голяма сила набира ръстик стилът. Все повече младоженци предпочитат да украсят масите си с дървени касетки с цветя, лейки, празни кутийки от консерви, панделки от зебло и пр. Много често обаче се наблюдава и роял стилът – декорация с много цветя, кристални полилеи, високи пищни аранжировки, големи свещници.

Реклама

В България ръстик стилът също се радва на популярност. Все повече младоженци предпочитат градинското парти, венчавка в по-непретенциозен стил и по-естествената декорация, като препратка към природата. Често се вплита и нотка винтидж с дантели, перли и малки клетки с цветя. Най-популярното сред българските двойки обаче все пак си остава класическата изискана обстановка на тържествените зали, дългите тежки покривки и сатенът.

Изнесен ритуал

И по света, и при нас се забелязва все по-често да се предпочета изнесен ритуал, пред този в ритуалните зали. Все по-често той се води и от актьори, водещи или пък близки. Ритуалите се провеждат на все по-нестандартни и интересни места – в планината, на плажа, на покрив на висока сграда, в гората. На практика той може да бъде направен навсякъде където пожелаят младоженците, трябва само малко въображение.

Професионалистите от сватбена агенция „Мелодика“ споделят, че за следващия сезон сватбите обещават да бъдат по-цветни, с по-смели и разчупени решения за цветни аранжировки и цялостна декорация. Перспективите пред бъдещите младоженци са много и ограничения няма.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама