Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5149429 www.bgdnes.bg

Учени: Мечките убиват за секс и орална любов

Учените изследваха сексуалните навици на най-големите сухоземни бозайници и установиха, че мечките са сред най-големите любовчии и обичат секса.

Оказва се, че мечките имат отличителни сексуални черти.

Мъжките са склонни със седмици да ухажват женска, изглежда изпитват удоволствие, а два екземпляра в Хърватия са хващани да правят орална любов 28 пъти за шест години.

Реклама

Учените установили още, че мъжките мечоци получават оргазъм по време на секс, който продължава само няколко минути, пише „Discovery News".

В дивата природа мъжките прекарват около две седмици в ухажване на женската, преди да предприемат нещо. Кафявите мечки се чифтосват само веднъж на няколко години.

Изследователите от „Телемарк Юнивърсити Колидж" от Норвегия и колегите им от скандинавския Институт за изучаване на кафявите мечки са установили, че мъжките мечки са склонни да убият малкото на женската, за да я накарат да се чифтосва с тях. Ако някое от малките бъде убито от мъжкар, то той задължително става баща на следващото поколение.

Сексът в дивата природа не винаги цели създаване на потомство. Учените са наблюдавали индивиди, които се връщат един към друг периодично.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама