Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5228508 www.bgdnes.bg

Бившите колеги от предаването издават контра на книгата на Дългия

Нова книга, разкриваща неподозирани тайни от създаването на предаването "Ку-ку", излиза на бял свят. "Ние сме Ку-ку" се появява като отговор на вече издадените откровения на Слави Трифонов.
В книгата, съставена от Георги Крумов, са публикувани интервюта с Васил Василев-Зуека, Камен Воденичаров, Влади Въргала, Любен Дилов-син и всички останали, които поставят началото на най-гледаното предаване в зората на демокрацията.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес"!

Реклама

Единствено Слави Трифонов отказва да се върне назад във времето заедно с останалите си колеги. Част от създателите на предаването не крият, че Дългия винаги се е имал за нещо повече от останалите. В книгата му, публикувана преди години - "За стърчането", Слави говори по-адрес на всичките си бивши колеги. Лепва им обидни определения, като например нарича Марта Вачкова "интригантка".


"Каквито и отношения да сме имали със Слави, от него съм се научил на това, че човек трябва да си гони собствения интерес. Той беше човекът, който прокара една линия, която по-късно се оказа изключително водеща не за самото предаване, а за шоубизнеса в България, за музиката. Никога няма да забравя... Слави се чудеше какво да прави още в "Ку-ку". Наистина се чудеше, защото той не беше актьор и се чувстваше много неловко сред нас. Казвам го така с... не съжаление, но с умиление. Искахме да му помогнем всичките", откровен е актьорът Васил Василев-Зуека. Това са само част от неподозираните тайни, интриги и откровени признания, които излизат наяве в книгата.

"Един ден вкъщи Нина (бившата му съпруга) му казваше: "Дълъг, вземи и си хвани цигулката. Там, това ти е твоето можене". Чудех се дали това не му е повлияло, честно казано. Ако го помни, ще го признае... Той е откровен между другото, той повечето пъти е откровен, когато дава интервюта. Те всъщност, Дългия и Нина, въобще не се понасяха. Но аз говоря за периода, когато той беше много (ще използвам една дума, която той не обича) - безпомощен, но от актьорска гледна точка той наистина не знаеше какво да прави и се чувстваше безпомощен. И не е тайна, че напуснах "Каналето" заради него. Макар че за официална причина пишат друго", споделя Зуека в най-откровения си разговор.


Факт е, че Василев и Трифонов са в крайно изострени отношения по време на "Каналето". Досега никой от двамата не бе признавал публично за конфликта между тях. Зуека пръв проговаря, че пръст в раздялата има и бившата жена на водещия на "Господари на ефира". Талантливата актриса открай време смята Трифонов за "простак", който гледа личната печалба. Според нея мъжът й само си пропилявал таланта, стоейки да работи заедно с него.
В коридорите на "Шоуто на Слави" и до ден днешен не се говори почти нищо за отношенията на Трифонов и Зуека. Според близки на Дългия, макар и да се е разделял с много колеги през годините, най-много го е боляло именно за нисичкия куклен актьор. Разлъката става през далечната 1997 г. "Каналето" тръгва на турне, но Васко не се явява на първия концерт във Враца. Вместо това изпраща официално писмо, че вече няма нищо общо с предаването. Според мнозина това е началото на края на "Каналето".
Надменността, която демонстрира Слави по време на възхода на предаването „Ку-ку“, видимо дразни останалите членове, забелязва се в откровените им разговори. Влади Въргала е човекът, който води Дългия в шоуто. И той не крие разочарованието си от него, но признава, че на Слави никой не може да му отрече амбицията.
"Аз не съм открил Слави Трифонов. Аз не съм направил Слави Трифонов. Аз просто, както Нидал ми даде възможност на мен да проявя това, което съм в предаването, същото нещо съм направил с много хора. Не изброявам. Казвам за Слави единствено заради това, че Слави направи това, което мога да направя. Но не мога да направя това, което Слави направи. Много пъти давах мнение за Слави, но един ден, когато видях, че Горбачов седи срещу него и си говорят, си казах: "Владе, айде, Горбачов когато седне срещу тебе, тогава давай мнение". Никой от нас не е съвършен", признава днес Въргала.
За друг основател на „Ку-ку“ - Любен Дилов, един от най-запомнящите се моменти е излъчването на скандалния епизод с аварията в АЕЦ "Козлодуй". Или по-скоро реакциите след това. Целият екип на шоуто се превръща във враг на държавата.
"Петър Курумбашев, един от създателите на СДС, пита в прав текст премиера Филип Димитров вярва ли, че предаването е направено, за да свали правителството. Отговорът: "Не го вярвам, но не мога да не го използвам политически". В неформален разговор на мен пък ми предложиха: "Всичко ще простим, само излъчете за виновник Алгафари - той е комунист", връща се назад във времето Дилов. Той помни, че в този момент всички се разделят с наивните си мечти, че може политиката и да не е в основата на всичко, което правят. На няколко пъти усещат ударите на властта, предаването е спирано неведнъж, но остава в историята, доволни са днес създателите му.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама