Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5735092 www.bgdnes.bg

Прокуратурата захапа Стоичков

Очаква се бившият футболист да се яви на разпит в полицията

Прокуратурата вчера официално започна разследване за нападението над фотографа на "България Днес" Борислав Трошев и побоя на шофьора Петър Симчев от събота в Етрополе. В свои жалби, подадени в МВР, двамата колеги изрично посочват като човека, който ги е бил и заплашвал - Христо Стоичков. Повод за мелето е желанието им да снимат сватбата на дъщерята на футболиста Христина Стоичкова и хърватина Лука Белич.
Макар побоят да е заснет на видео и на място да има десетки свидетели, разследването по случая за момента се води срещу неизвестен извършител, уточняват от районната прокуратура в Етрополе. То е за хулиганство, нанасяне на лека телесна повреда, непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото


Два дни след грозната криминална сцена дознателите от МВР започнаха и първите действия. Вчера показания дадоха и двамата пострадали - Петър Симчев и Борислав Трошев. При разпита Симчев представи на полицията и медицинското свидетелство за получените рани след ударите от страна на Стоичков. В показанията си шофьорът още веднъж изрично посочи, че по никакъв начин той или колегата му не са провокирали или обиждали футболиста.
"Задаваха ми допълнителни въпроси - дали сме се легитимирали, имали ли сме тази възможност, колко полицаи е имало на мястото, колко време съм снимал", обясни на излизане от районното фотографът Борислав Трошев.

Реклама


Вчера по време на разпита той предаде на полицията и записа, който прави с мобилния си телефон, докато Стоичков налага брутално шофьора в служебния автомобил.
Шокиращото видео моментално бе предадено за експертиза, обясниха пред "България Днес" от Окръжна прокуратура - София. Тя, както изисква законът, трябва да докаже неговата автентичност, преди бъде прието като доказателство.
За момента не е ясно кога ще бъде разпитан и самият Христо Стоичков. Вчера разследващите отказаха да обявят дали са призовали за обяснения футболиста, преди да замине в САЩ, където работи.
Според прокуратурата вземането на показания от футболиста може и да се забави до приключване на експертизата на записа от побоя. Самото изследване на видеото може да продължи и няколко месеца заради претрупаните с работа експерти, коментираха ченгета.

Съдията Богомил Маринов, който чака справедливост вече 4 години:

Стоичков се мисли
за безнаказан!

Жалбата срещу заплахите от бившия футболист потъва дълбоко в полицейските папки

Кристиан ИВАНОВ

"Христо Стоичков може да си прави каквото иска в тази държава и никой не му държи сметка. Повече от 4 години по жалбата ми срещу него не се прави нищо. Той се мисли за безнаказан."
Това сподели пред "България Днес" футболният съдия Богомил Маринов, който е бил заплашван и псуван от Стоичков по телефона.
По това време бившият футболист е треньор на "Литекс" и не бил доволен от изгонването на негов играч.
"Още не мога да повярвам, че ми се обади и ми наговори такива лоши неща - разкрива тогава Маринов. - Телефонът звъни, вдигам и насреща чувам: "Ало, добър вечер, бате ти Христо Стоичков съм. Ще ти е*а майката, да знаеш! Смешник, боклук... ще ти е*а п**ката лелина! Само да те видя в София и ще ти счупя ръцете, смешко!".


Маринов веднага подава жалба в полицията, но след това започва ходенето му по мъките. Ченгетата си прехвърлят случая като горещ картоф.
"Казаха ми, че разследването трябва да се проведе в Дупница, защото съм бил на територията на този град, когато съм получил обаждането - разказва реферът. - И от тогава - нищо. Бях готов да се явя и на детектор на лъжата, но никой не си мръдна пръста. Затова и държавата ни е на този хал. Вие можете ли да си представите в Англия Жозе Моуриньо да се обади на някой съдия и да му каже, че ще му счупи ръцете и да го псува?! А моята жалба след повече от четири години е стигнала до под кривата круша. Огорчен и обиден съм. Законите трябва да важат по един и същи начин за всички хора."
Богомил Маринов не е изненадан от поредната простотия на Стоичков. Бившият футболист нападна екип на "България Днес" и се нахвърли с юмруци срещу шофьора Пепи Симчев. За това срещу него ще бъде заведено дело.


"Разбрах за този случай от новините по телевизията - разказа Маринов. - Предайте на вашите колеги да защитават правата си докрай и да се явят в съда. Стоичков е публична личност и е нормално да бъде сниман, той трябва да е наясно с това. Никой няма право да раздава юмруци, дори и да е бил навремето най-великият футболист."

Реклама
Реклама
Реклама