Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5782949 www.bgdnes.bg

Майката на Мустафа не го иска. Крие се от социалните

Не желае да стъпи в болницата при болното си дете

Майката на 9-годишния Мустафа, който е болен от левкемия, въобще не го иска. Джейлян Халилова така и не отишла да види детето си в понеделник, за когато обещала да отиде, съобщиха от Дирекция "Социално подпомагане".

Въпреки липсата на 21-годишната си родителка малкото момченце се чувствало дори по-добре от преди, когато живеело в малката схлупена къща с четирите други деца на безотговорната майка. За тях се грижели техните баба и дядо, като в момента децата са иззети и са настанени в център от семеен тип.
"За момента Мустафа е усмихнат, жизнерадостен и се радва на всички подаръци, които е получил", разказа за малчугана Гергана Начева, която ще поеме социалните грижи за детето.

От съдбата на детенцето се трогнаха десетки българи, които му изпратиха играчки, дрехи и подаръци в болницата "Св. Георги" в Пловдив, където болното момче е настанено.
По думите на социалните работници най-вероятният сценарий за бъдещето на 9-годишното момче от крумовградското село Бряговец е да бъде дадено в приемно семейство. Вече има кандидати, които са изявили желание да се грижат за него, но специалистите предупреждават, че преди това да се случи, е нужно дълго обучение на приемните двойки.
Майката Джейлян Халилова въобще не се трогнала от това, че много хора я обвиниха как е изоставила болното си дете. Родилата 5 деца 21-годишна жена живее при новия си мъж в кърджалийския квартал „Боровец“. Тя използвала за претекст факта, че няма пари, за това, че не отива да посети детето си в болницата.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама