Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6137415 www.bgdnes.bg

В "Столипиново" не знаят какви избори се провеждат (снимки)

Жителите на най-големия ромски квартал на Балканите - "Столипиново", масово не знаят какви избори се провеждат днес, показа репортерско проучване на "24 часа".

"Гласуваме за съветници и президент", заяви 29-годишният Михаил Иванов. Той твърди, че знае да чете и пише, тъй като бил учил до 8 клас. От секционните избирателни комисии в ОУ "Пенчо Славейков" признаха, че болшинството от избирателите роми са неграмотни. Вместо подписи слагали всякакви завъртулки в избирателните списъци. Някои искали да влизат в тъмната стаичка с придружители, тъй като не знаели как да попълнят бюлетината. Активността в квартала до ранния следобед бе слаба. Към 15 часа в 49-а СИК в ОУ "Пенчо Славейков" бяха гласували едва 166 от общо 709 избиратели. Същата бе ситуацията и в останалите комисии. Обитателите на "Столипиново" се разхождаха по улиците, играеха карти или пазаруваха.

Полицаите, които обикаляха квартала, заявиха, че до момента няма сигнали за изборна търговия и задържани лица. Според слуховете в "Столипиново" купуването на гласове е имало предишните дни, като тарифата е стигала до 100 лева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама