Да пуснем джина от бутилката

Класическите и лесни за правене коктейли се връщат на мода
Има ли по-лятно питие от джина? Няма. Причините за това са ненатрапчивият му вкус и най-вече ароматът на хвойна, който предизвиква усещане за прохлада. Започва да се произвежда през XVII век, а за негова родина все още се спори между Холандия и Англия. Със сигурност обаче англичаните са тези, които популяризират и налагат питието. Затова и най-качествените джинове се правят по автентичната London Dry Gin технология. Тя се прилага и при производството на джин 6th Sense London Dry Gin, който е сред лидерите на пазара у нас.
Думата “сух” (dry) в името означава отсъствието на захар, а в аромата на този вид джин доминира хвойната. Този етикет буквално означава джин, който е дестилиран от хвойна и не съдържа добавена захар и оцветители. Разбира се, когато има качествен продукт, всеки може да режисира свое авторско питие.
Тук ви предлагаме три вариации на класики, които правят своето завръщане: Джин-тоник, Джин-фис и Мартини. Джин-тоникът е може би най-лесният от трите. Създаден е от британците в Индия. Но тъй като тоникът, приготвян в 19 век е много горчив, джинът се е използвал, за да го направи по-вкусен. И до днес предназначението му е да създава усещане за прохлада. Джин-Фис идва от Америка – създаден е в Ню Орлиънс, но е превърнат в тотална класика в Европа. Основните съставки освен алкохолът са лимонов сок, пудра захар, газирана вода, лед. Някои дори експериментират, като добавят белтък, жълтък или заменят газираната вода с пенливо вино. Мартини (Бианко) се прави от джин и сладък вермут, а сухото Мартини - от джин и сух вермут.
SENSE & TONIC
Необходими съставки:
50 ml 6th Sense London Dry Gin
150 ml тоник
Лед
Резен лайм
Начин на приготвяне: По класическата рецепта във висока чаша се изсипва джинът, добавят се тоник, лед и резен лайм.
GIN FIZZ
Необходими съставки:
50 ml 6th Sense London Dry Gin
20 ml фреш лимон
1 ч. л. захар или захарен сироп
Газирана вода
Лед
Листа мента
Начина на приготвяне: Джинът, лимоновият сок, захарта и леда се шейкват добре. След това се наливат във висока чаша, пълна с лед, добавя се газираната вода до ръба на чашата и се украсява с ментата.
SENSE MARTINI
Необходими съставки:
50 ml 6th Sense London Dry Gin
30 ml Dry Vermouth
Лед
Маслини на клечка
Начин на приготвяне: Напълнете висока коктейлна чаша с две трети лед. Добавете джина и вермута. Разбъркайте за около 30 секунди, за да се охлади напитката. Украсете с маслини на клечка.