Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6490547 www.bgdnes.bg

Шампионка по борба с 38 медала живее с 10 лева на ден

Шампионка по борба с 38 медала работи днес като общ работник по строежи за да не умре от глад. 32-годишната Руска Петрова е отраснала в домове, а след смъртта на треньора й миналата година се захванала на работа. Завършила е строително училище, затова днес прави ремонти - обръща прозорци, шпаклова стени.
Живее с 10 лв. на ден, за което казва, че са много пари за нея. Мечтае да има собствен дом. Руска има 17 златни и 10 сребърни медала от републикански първенства по борба, някои от които са подарени, а други се пазят от нейни приятели. Въпреки, че е отдала целия си живот на спорта, държавата не и обръща никакво внимание. Младата жена е отраснала по домове, зарязана от майка си, която обаче не се отказала от нея с документ, за да й даде шанс да бъде осиновена.
Преди време Руска била открита от сестра си Митошка. Тя си загубила акта за раждане и при изваждане на нов установила, че са общо 12 деца. Само 5 от тях живеели с майката, която била баничарка и често работела ношщни смени. Останалите деца била дала по домове и роднини. Самата Митошка на 8 г. също била изоставена в дом.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама