Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6567941 www.bgdnes.bg

Слави съкрушен, погреба баща си

Цялото село Учин дол изпрати 85-годишния Тодор Трифонов

Възрастният мъж издъхна в плевенска болница след кратко боледуване

85-годишният баща на шоумена Слави Трифонов е починал във вторник в плевенска болница след кратко боледуване, научи "България Днес". Вчера по обед възрастният мъж бе погребан в родното си Тодорово. Плевенското село е по-известно със старото си име Учин дол, с което неведнъж са се шегували сценаристите и музикантите от екипа на предаването. Смъртта на бай Тодор Трифонов потвърдиха за вестника и от администрацията на областния град.
"Няма да откриете никой в кметството на селото, защото всички отидоха да си кажат сбогом с бай Тодор. Учиндолци са там, за да сведат глава край него - изключително скромен, достоен и почтен човек", разказа пред "България Днес" служителка в пощенската станция.
Добри думи жената изрече и за съпругата му Здравка Трифонова, както и за сестрата на Дългия - Петя. Според местни жители никой от семейство Трифонови не се е изтъквал и парадирал заради известния Слави.


От какво се е разболял Трифонов-старши не е ясно, а и медиците отказват да разясняват подробности около смъртта му. Приживе дядо Тодор имаше проблеми с краката и в последно време бе трудноподвижен, разказват в Учин дол. Неговата съпруга Здравка и дъщеря му Петя са били неотлъчно до него в самия му край.
Любимец на възрастния мъж бе внукът му Тошко, син на Петя Трифонова. Младежът е кръстен именно на дядо си. 21-годишното момче е студент в Лондон, където учи финансов мениджмънт. Дали е успял да се прибере в България за поклонението - все още не е ясно.
Във вторник вечерта мнозина зрители се зачудиха защо Слави Трифонов не беше на екран, без въобще дори да подозират каква е причината. Шоуто се водеше от сценариста Иво Сиромахов и китариста на "Ку-ку бенд" Георги Милчев-Годжи. Още по-рано през деня Слави Трифинов побързал да се прибере в Учин дол, за да е със семейството си в този тежък момент.
"Когато Слави отсъства и не си води предаването, обикновено има сериозни причини. Той е работохолик и педантик, шоуто е смисълът на живота му. През годините се е случвало да го няма само няколко пъти, а това се е налагало, когато самият той не е бил добре със здравето", коментират заклети почитатели на късното предаване.
Те припомнят по-дългото му отсъствие от телевизията през 2009 година, когато шоуменът падна в хотелска баня край Стара Загора. Тогава Слави счупи крак и се наложи да си почива вкъщи за известен период от време. Периодът на застой у дома Трифонов определи като "нелеп" и скучен.
Във времето гологлавият водещ неведнъж е споменавал, че пази свирепо личния си живот от светлините на прожектора. Това се отнася най-вече за любовните му връзки - Слави не обича да разказва за жените до себе си. Въпреки това няколко пъти е канил най-близките си хора като гости в "Шоуто на Слави". На червеното диванче са сядали и покойният вече Тодор Трифонов, майка му Здравка, сестра му Петя със сина си Тошко. Впечатлението за тях винаги е било, че са притеснителни и скромни хора от народа, посочват фенове на Дългия.


В редките моменти на откровения Слави е признавал, че често изпитва чувство за вина, задето е загърбил тотално личния си живот и най-близките си роднини в името на работата. Той често е искал прошка от родителите си и сестра си, задето е постоянно ангажиран с всевъзможни дела. Водещият често се иронизира, че няма как да се ожени с толкова много работа, защото не може да бъде пълноценен съпруг и баща.
Затова в предаването не е обявена причината за отсъствието на Слави. Редакцията изказва съболезнования на шоумена и близките му!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама