Букети от люти чушки и чесън

Подаряват ти го и го изяждаш
Шантавите творения се правят за 4 часа
Букети от екзотични плодове и зеленчуци се превръщат в последен писък на модата. Изработва ги младата Екатерина, която се вдъхновява от интернет.
"Мога да сложа в букета каквато храна се сетите. Може би най-странно беше да украся букета с чесън, но се прие добре", разкри пред "България Днес" предприемчивата жена.
Така на хранителните букети са поставяни ябълки, люти чушлета, нар, лук, броколи, домати, мандарини, портокали, кокос, круши, моркови, лимони, френски макарони, блокчета шоколад. Разбира се, между храната поставя и няколко цветчета, за да стане истински букет.
Изработването на странните цветя отнема между 2 и 4 часа. За да се поддържат "цветята", от които букетите са направени здраво закрепени, Екатерина използва бамбукови пръчки, на които окача различните храни, а понякога за стъбло използва и цветни моливи за рисуване. Понякога по желание на клиента сред цялото това мезе, превърнало се на букет, се слага и бутилка с алкохол.
Жената се вдъхновява да прави букети от храна преди близо година, когато открива идеята в интернет и решава да я приложи и в България. Днес денят на Екатерина е повече от запълнен, а поръчките на оригиналните букети не спират. Не крие, че на плодово-зеленчуковите цветя се радват и десетки известни български лица, сред които Ути Бъчваров. Запитана дали букетите се ядат, Катя е категорична, че те са направени именно с тази цел.
"Държа много, след като човек се зарадва на оригиналния подарък, да го изяде. Почти всички, които са получили плодово-зеленчуковия букет, след това го правят на салата и изяждат", добави Катя.